dilluns, 7 de maig del 2012

El soci de Urdangarin exigeix ​​10 milions a canvi de guardar les proves que diu que té contra la monarquia, diu tenir 200 correus electrònics "comprometedors" al que, Urdangarin ofereix tornar 3,7 milions d'euros per evitar la presó.


El soci d'Iñaki *Urdangarin, Diego Torres, està pressionant a la Fiscalia perquè s'avingui a tancar un acord de conformitat que implicaria que tant ell com Iñaki *Urdangarin es declarin culpables a canvi de la imposició d'una pena inferior a dos anys, segons informa El Mundo.

Torres ha fet saber tant a Anticorrupció com als altres lletrats personats que en el seu poder obren “200 e-mails més comprometedors encara” que els que va fer públics el passat 16 d'abril. En els coneguts fa dues setmanes quedava clar que el Rei i la Infanta van fer gestions a favor de *Nóos.

Diego Torres ha traslladat el missatge durant les últimes setmanes a la Fiscalia Anticorrupció i a la resta d'advocats personats en el cas *Urdangarin que té en el seu poder «200 correus electrònics» inèdits que comprometen, encara més, a la Monarquia en els negocis del duc de Palma. En aquest sentit, no dubta a repetir que si surt a la llum el seu contingut es “carrega” a la institució.
El soci d'Iñaki *Urdangarin, Diego Torres, exigeix 10 milions a canvi de guardar les proves que diu tenir contra la monarquia, segons publica El Mundo. Torres hauria rebaixat la quantitat de 30 milions que demanava inicialment, quantitat que *Urdangarin considera “inassolible”.

Torres també demana un treball estable i un *millon d'euros per pagar al seu advocat. En aquest sentit, lamenta estar passant-ho mal “mentre Iñaki està a EUA vivint a cor què vols, tranquil·lament i amb un salari galàctic [1,5 milions d'euros]“.

El seu advocat, Manuel González *Peeters, ha fet públics correus electrònics que demostrarien que el Rei i la Infanta Cristina van ajudar a Iñaki *Urdangarin en els seus negocis sota sospita i ha advertit que o s'arriba a un acord amb ell o traurà «els altres 200» que obren en el seu poder i que són tan o més explícits que els ja coneguts.

No obstant això, el camí per aconseguir un pacte d'aquest caire està estarrufat de dificultats. A més de la Fiscalia, hi ha dues acusacions particulars en la denominada ‘peça 25’ de el ‘cas Palma Sorra’, el Govern Balear, que no amb prou feines actua en aquest procés, i Mans Netes, el bel·ligerant sindicat dretà, que va arribar fins i tot a demanar, sense èxit, la imputació de la infanta Cristina. I Mans Netes no vol sentir ni parlar d'un acord de conformitat, que així es diu jurídicament el pacte al que vol arribar *Urdangarin amb la Fiscalia.

Per afegiment, hi ha dos temes que la pròpia Anticorrupció no considera de rebut: solament pel delicte de malversació *Urdangarin podria ser condemnat a una pena màxima de vuit anys de presó; amén que l'oferta amb prou feines arriba als 4 milions d'euros, molt allunyats dels 16 milions que l'Institut *Nóos i les seves empreses satèl·lits van facturar en els anys daurats en els quals *Urdangarin, com a president, va usar la seva imatge per fer-se amb diners de tot tipus d'administracions públiques i institucions privades.

Tot això, al marge que encara no està completa la complexa investigació sobre el supòsit doble entramat d'evasió fiscal del marit de la infanta. Primer, amb Torres, a través de Londres, amb destinació a Belize, valent-se d'una fundació d'ajuda a nens discapacitats. I després, ja sense el seu *exsocio, cap a Suïssa. La valoració dels diners que va poder sortir cap a paradisos fiscals encara no s'ha completat, per la qual cosa la Fiscalia, de moment, rebutja parlar de xifres d'un hipotètic –i llunyà, encara que no impossible- acord.

A més a més, van reconèixer la nit de dilluns responsables d'Anticorrupció, està la pressió pública sobre aquest assumpte. Encara que la Fiscalia sempre ha tingut com a objectiu prioritari i principi general recuperar per al tresor la major part dels diners defraudats a l'administració (més enllà d'una pena de presó que no reporta beneficis per a l'interès general), la importància social d'aquest tema –reconeixen en Anticorrupció- dificultaria encara més un acord que, donen per fet, seria difícil d'explicar a l'opinió pública, encara que sigui una pràctica bastant habitual en aquest tipus de processos, de marcat caire econòmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS