dilluns, 7 de maig del 2012

El PSC repta CiU a demanar obertament la independència en unes eleccions. Iceta ha reivindicat el paper de la Campalans per aportar idees a una esquerra que veu desarborada per la crisi: "Pensar és gratis.


El portaveu del PSC en el Parlament, Miquel Iceta, ha reptat a CiU a demanar obertament la independència en les properes eleccions per "aclarir" el mapa polític català.
Vol que així la ciutadania identifiqui si la federació s'inclina definitivament per la secessió.
En una entrevista ha lamentat que sigui el tema més recurrent en el panorama polític català en plena onada de retallades, "quan ni la primera força del Parlament --CiU-- ni la segona --PSC-- ni la tercera --PP-- ni la quarta --ICV-EUiA-- porten la independència al seu programa".
"Si CiU va a unes eleccions demanant la independència anirà molt bé perquè aclarirà el panorama, i, en funció del resultat i si obtingués el mateix suport que ara té, estaria legitimada a parlar del xoc de trens al que ara tan alegrement ens convida", ha sentenciat.

El dirigent censura l'estratègia política del principal grup del Parlament i del *Govern, al que veu desorientat perquè "convida a retallar amb el PP al matí i convida a la tarda a un xoc de trens" entre Catalunya i la resta d'Espanya.
Encara que no veu el *Govern inclinat a aconseguir un acord amb el PSC sobre pacte fiscal, sí considera que és el principal aspecte en què poden col·laborar socialistes i nacionalistes, i, davant la temptació de CiU de treure endavant el finançament només amb ERC, recorda que "el catalanisme ha obtingut resultats quan ha treballat amb una unitat interna molt gran".
Iceta no considera adequat que la Generalitat plantegi el finançament que contemplava l'Estatut del 2005 com a punt de partida per negociar: "Abans de tornar al 2005 jo m'ho pensaria molt perquè això ja sabem com va acabar", conclou en al·lusió a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que va retallar la norma i va generar una gran polèmica.
AMB PERE NAVARRO
El també president de la Fundació Rafael *Campalans --'*think *tank' vinculat al PSC--, ha tancat files amb la nova adreça mesos després de mostrar-se disposat a optar a liderar al partit, la qual cosa va fracassar, i va quedar finalment apartat del nucli dur.
Membre de l'Executiva per la seva condició de president de la fundació, considera que el nou líder socialista, Pere Navarro, només necessita "temps" per donar-se a conèixer i recuperar suports per al PSC, i així revertir unes enquestes que ara com ara diuen que les retallades no desgasten a CiU.
Iceta ha defensat la seva gestió en el Parlament i la del líder del PSC en la Càmera, Joaquim Nadal, i argumenta que estan en plena sintonia amb la nova adreça malgrat que tant Nadal com ell no formen part de l'onada de renovadora que el partit va evidenciar al congrés socialista de desembre de 2011.
"No em preocupen les enquestes; em preocupa què hauríem de poder fer més per impedir l'impacte tan negatiu que les polítiques d'austeritat estan tenint en tanta gent", ha sentenciat.
Iceta ha reivindicat el paper de la *Campalans per aportar idees a una esquerra que veu desarborada per la crisi: "Pensar és gratis. Hi ha un cert mal en els partits que és que, quan governen, deixen el treball de reflexió per a uns altres. Ara que no vam governar, tenim més temps per pensar i ens hem de dedicar fonamentalment a això".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS