dilluns, 7 de maig del 2012

Ni una gota d'aquest verí sobre les muntanyes gallegues! Hem de mobilitzar-nos per salvar les abelles


.Sabent que la Comissió Europea ha prohibit un pesticida per la seva toxicitat, però el teu govern va a permetre que es facin fumigacions aèries amb ell? Doncs està passant.

La Xunta de Galícia va a permetre a l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (*ASPAPEL) fumigar els eucaliptus de mitjana Galícia amb el pesticida *Flufenoxurón, amb la finalitat d'acabar amb una plaga d'insectes. Però no només acabarà amb aquesta plaga. Els efectes nocius d'aquest insecticida poden suposar l'extinció gairebé total de les abelles de Galícia, les responsables de *polinizar els cultius agrícoles.

El pesticida té una alta toxicitat no només per a les abelles i altres espècies, sinó que també s'ha tingut constància d'algun cas d'intoxicació en éssers humans. Per això, la Comissió Europea ha prohibit la seva venda a partir de l'1 d'Agost.

Manuel viu a Galícia i vol costi el que costi evitar aquestes fumigacions i el dany que poden causar a la fauna, flora i fins i tot a les persones a la seva terra. Per això ha creat una petició *pidiendole a la Xunta i a *ASPAPEL que no fumiguin amb aquest perillós producte. Hi ha molt poc temps, i necessita moltes veus com la teva per detenir aquesta bogeria.
Manuel creu que la salut és més important que qualsevol indústria, i per això considera que la Xunta de Galícia no hauria de protegir el negoci de les papereres posant en risc la flora i fauna de la regió i, la qual cosa és pitjor, la salut de la seva ciutadania.

És possible evitar que aquest verí s'estengui per les muntanyes, llogarets i pobles de Galícia i així salvar no només a les abelles -vitals per a l'agricultura d'aquesta regió- sinó també la nostra salut.
Els eucaliptus de Galícia estan afectats per la plaga d'un insecte anomenat Corc de l'Eucaliptus. L'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (presidida pel Conseller delegat de *ENCE), amb la col·laboració de l'Associació Forestal de Galícia, l'autorització de la Xunta de Galícia i alguns ajuntaments, han engegat un pla per fumigar-los massivament amb un tòxic insecticida la venda del qual estarà prohibida en tota la Unió Europea en menys de 4 mesos.

Aquest agressiu producte perjudica el medi ambient i afecta especialment a les larves de les abelles, posant de debò perillo la seva supervivència. De fet aquestes fumigacions podrien suposar l'extinció gairebé total de les abelles gallegues, ja en perill de desaparició entre altres motius pel continu ús de pesticides *neurotóxicos.

L'Associació *Galega d'Apicultura ja ha donat la veu d'alarma i ha sol·licitat la suspensió de les urgent fumigacions interposant denúncia davant la Fiscalia de Medi ambient juntament amb altres organitzacions unides en la Plataforma http://fumigacionsnon.org preocupada per la mort de les abelles que produeixen la deliciosa mel gallega i altres productes i per la massiva contaminació imminent de les terres i les aigües de Galícia. Més greu encara: les abelles són vitals per a la fecundació de nombroses plantes, entre elles aquelles de les quals ens alimentem els éssers humans. La seva desaparició provocaria el col·lapse de l'agricultura i l'apicultura a Galícia, i condemnaria als gallecs a la dependència alimentària de l'exterior de manera indefinida.

Existeixen mètodes molt menys agressius per acabar amb l'insecte que afecta als eucaliptus, per això és difícil entendre per què l'obstinació a usar aquest tòxic producte quan existeixen altres alternatives. Alguns sospiten que després d'aquest pla està l'interès per vendre un enorme estoc de l'insecticida abans que entri en vigor la seva prohibició. A més existeix una Directiva europea que *prohibe fumigar des de l'aire quan existeixen altres mètodes.

Hem de mobilitzar-nos per salvar les abelles i la resta de l'ecosistema gallec. Ens juguem un equilibri ecològic vital per a la nostra supervivència. Demana-li a la Xunta i a l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró que detinguin immediatament aquestes fumigacions.

Ni una gota d'aquest verí sobre les muntanyes gallegues!


MÁS INFORMACIÓN
· Plataforma contra las fumigaciones, por un futuro sin pesticidas: http://fumigacionsNON.org/
· Comunicado del Concello de Melide promoviendo la fumigación: http://www.concellodemelide.org/actualidade/nova.php?id=839&lg=gal
· Comunicado con la posición de la Asociación Galega de Apicultura: http://www.apiculturagalega.org/modules.php?name=News&file=article&sid=277
· Sobre la prohibición del insecticida que se pretende utilizar:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011:246:0013:0015:ES:PDF
http://www.portalreach.info/noticias/el-comite-de-evaluacion-de-riesgos-cer-adopta-diez-dictamenes-cientificos/
· Ficha técnica del insecticida Flufenoxurón (Cascade): http://www.magrama.gob.es/agricultura/pags/fitos/registro/productos/pdf/19337.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS