diumenge, 8 d’abril del 2012

El rellotge de 23.000 euros ha creat una gran polèmica a l'Església Ortodoxa russa



Un rellotge *Breguet, valorat en 30.000 dòlars -uns 23.000 euros-, ha submergit a l'Església Ortodoxa russa en una gran polèmica. Tot ha començat amb una fotografia en la qual es podia veure al Patriarca *Kirill I amb aquest rellotge en la seva nina, alguna cosa que va despertar tota classe de critiques, sobretot entre l'oposició russa, per l'ostentós que resultava.
No obstant això, la fotografia va desaparèixer i va ser substituïda per una altra en la qual no es veia el rellotge però sí el seu reflex en la taula, per la qual cosa la manipulació no va fer sinó incrementar les queixes.
L'església es va disculpar i va optar per tornar a penjar la fotografia original però abans, el Patriarca *Kirill insistia en una entrevista en què ell mai s'havia posat el rellotge i que tot es tractava d'una manipulació, segons informa «The New York Times».
Per al Patriarca, partidari de Vladimir Putin, aquest episodi li ha posat en l'ull de l'huracà dels més crítics amb el règim, com és el cas de *Aleksei *Navalny, qui ha qualificat el fet de «vergonyós», i de múltiples bloggers, els qui han denunciat la «hipocresia eclesiàstica».
Per la seva banda, l'Església, després d'eliminar la fotografia retocada, va culpar als editors del seu servei de premsa del que va qualificar de «error tècnic» i, a través d'un comunicat, informava d'una investigació sobre l'ocorregut: «Una greu violació de l'ètica interna s'ha produït i serà investigada a fons. Els culpables seran severament castigats».
Amb tot, no sembla que amb aquesta disculpa es vagin a calmar els ànims ja que cada vegada és més creixent entre la societat russa el malestar pel paper i poder que ha anat adquirint l'Església en els últims anys.
De fet, ha arribat al punt que, en les últimes dècades, s'ha apropat cada vegada més al Kremlin arribant a fins i tot a perir una branca del Govern. A més, ha estès la seva influència en una àmplia gamma d'àmbits de la vida pública, tals com les escoles, els tribunals i la política.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS