diumenge, 22 d’abril del 2012

Duran exigeix a Montoro que la "responsabilitat" l'exhibeixi el Govern pagant a Catalunya



El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, ha respost al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que qui hauria de ser "responsable" és el Govern i pagar a Catalunya els 219 milions d'euros de la Disposició Addicional Tercera.

En un comunicat, ha reaccionat així a les declaracions de Montoro, que aquest dissabte a Barcelona ha apel·lat a la "responsabilitat" de CiU per retirar l'esmena a la totalitat que va presentar aquest divendres contra els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

"Responsables el som, però també ha de ser-ho el Govern del Pàg. Per tant, si el Govern del ministre Montoro vol una aprovació dels pressupostos amb CiU, ha de ser responsable, buscar els milions que li toquen a Catalunya que bé dedica a altres comunitats autònomes, i buscar les complicitats de CiU", ha sentenciat.

"Que busquin 219 milions, que els treguin d'altres inversions públiques i que els dediquin a Catalunya. Si és així, després podrem començar a entendre'ns. Mentre, no", ha etzibat, i ha recordat a Montoro el suport de CiU en la reforma laboral i el primer paquet d'ajustos de desembre del Govern de Mariano Rajoy.

El líder d'UDC ha assegurat que en moments de crisis cal mostrar unitat, encara que això "no vol dir que els governs hagin d'esperar purament adhesions de les forces polítiques de l'oposició", per la qual cosa ha reclamat diàleg a l'Executiu.

Rebuig als canvis en RTVE
Sobre els canvis en el procés d'elecció de l'adreça de RTVE, ha rebutjat que sigui "només una majoria absoluta la que prengui les decisions sobre una televisió pública", i ha advertit que desapareixerà la pluralitat que representava el consell d'administració.

No obstant això, ha criticat que partits de l'oposició a Catalunya i en l'Estat s'oposin a la mesura, quan el tripartit va modificar amb un "*decretazo" la designació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (*CCMA), que requereix majoria absoluta i no de dues terceres parts del Parlament per a la seva aprovació.

Montoro es reuneix amb Mas-*Colell en privat en un hotel de Barcelona
El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-*Colell, s'ha reunit avui amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una discreta trobada a l'Hotel Plaza de Barcelona, on el PP de Catalunya ha celebrat una reunió de la seva Junta Directiva.

Mes *Colell ha esperat la finalització de la reunió en el vestíbul de l'hotel, on, interpel·lat per Efe sobre la seva presència allí, ha eludit confirmar que anava a reunir-se amb el ministre. "Només estic per aquí", s'ha limitat a respondre el conseller.

Efe ha pogut comprovar que el conseller ha entrat al mateix ascensor de l'hotel en el qual pujava Montoro cap a unes dependències situades més enllà del primer pis de l'Hotel Plaza.

La presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, ha confirmat després a Efe que el ministre es reunia amb Mas-*Colell "però és una cita privada", que no s'ha anunciat als mitjans de comunicació.

La trobada s'ha produït després que CiU hagi presentat una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat perquè no recull les exigències de la Generalitat ni el pagament dels 219 milions d'euros de la liquidació del finançament de l'any 2009 previstos en la disposició addicional tercera de l'Estatut.

La cita, que s'ha perllongat més d'una hora, ha tingut lloc després que el ministre afirmés als periodistes que els PGE de 2012 no disposen de més diners per fer inversions i que el que s'ha de fer és gastar menys.

En finalitzar la reunió, el conseller Mes *Colell ha explicat a Tv3 que ha traslladat al ministre que el pressupost de la Generalitat "és perfectament auster, que té un pla d'ajust dels ingressos a les noves perspectives macroeconòmiques i és un pressupost compromès amb els objectius de dèficit".

Segons Mas *Colell, "l'administració central expressa les seves preferències i les seves prioritats als seus propis pressupostos i per tant hauríem de concloure que els compromisos de la disposició addicional tercera, que són compromisos cap a Catalunya, no han tingut una alta prioritat".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS