diumenge, 22 d’abril del 2012

Raó per la qual el Partit Popular té tant d'interès a dinamitar la immersió lingüística


És molt positiu que aquest any hagi augmentat el nombre de parelles lingüístiques que col·laboren en el programa Voluntariat per la llengua a Sant Cugat. En total són cinquanta les parelles formades per catalanoparlants amb voluntat d'ajudar i per nouvinguts que volen millorar la seva competència en català en l'àmbit de la comunicació verbal. Les motivacions, en aquest sentit, són diverses. Però una de les que més sovintegen és la dels pares i mares que volen ajudar els seus fills en els treballs escolars. Són persones que s'adonen de la necessitat de conèixer la llengua pròpia del país que han triat per viure així com dels beneficis que aquest coneixement aporta a la seva relació amb els fills.

Aquesta és la raó per la qual el Partit Popular té tant d'interès a dinamitar la immersió lingüística i a reintroduir l'espanyol a les escoles, amb el desig inconfés que la llengua catalana esdevingui una llengua domèstica, casolana i marginal i, per tant, una llengua perfectament prescindible. I la prova la tenim en l'operació d'anorreament sistemàtic que està portant a terme en els territoris dels Països Catalans on governa: el País Valencià, les Illes i la Franja de Ponent. L'episodi més recent és el de les Illes, on saber català per treballar a la funció pública ha deixat de ser un requisit i s'ha convertit en un simple mèrit. És a dir, que, a partir d'ara, cap mallorquí, menorquí, eivissenc o formenterenc no té dret a set atès en català a les seves institucions per la senzilla raó que els funcionaris no tenen cap obligació de conèixer aquesta llengua. L'espanyol sí que és una obligació, però el català no.

Per sort, el PP no governa Catalunya i aquí no pot arribar tan lluny. Però ho intenta atacant la immersió lingüística amb la intenció de convertir el català en una llengua residual que desactivi motivacions com la que expressa una santcugatenca nouvinguda anomenada Inés del Prado quan diu: "Aprenc català perquè les meves filles van a l'escola pública i vull ajudar-les quan fan els deures". Doncs bé, per això és tan important la tasca del Voluntariat per la llengua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS