dijous, 26 d’abril del 2012

CiU es carrega a Terribas com a directora de TV3 i posa en el seu lloc a un home de Godó


Mònica Terribas ja no és la directora de TV3. El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha elegit Eugeni Sallent nou director de la cadena de televisió autonòmica pública.
Tal com estava previst - CiU mou fitxa per lliurar el control de TV3 al Grup Godó -, Sallent, fins ara director de les ràdios del Grup Godó (RAC1 i RAC 105), substitueix Terribas com a màxim responsable de TV3. Els consellers de CiU (2) i PP (1) a la CCMA han votat a favor de la proposta de Sallent, els consellers del PSC s'han abstingut (aquests dos, a més, han votat abans en contra de la destitució de Terribas).
Terribas ha estat directora de TV3 els últims quatre anys i va ser proposada per ERC durant el tripartit sota mandat de José Montilla (PSC) - ERC premia Terribas pel seu treball al capdavant de TV3 -. En els últims mesos s'havia oposat a la política de retallades que CiU, des de la Generalitat, ha posat en marxa.
En una carta enviada als treballadors de TV3, un cop ratificada la seva substitució, Terribas s'ha acomiadat d'ells:

    
"Us agraeixo la responsabilitat que heu demostrat tot aquest temps cada vegada que us han demanat esforços, perquè malgrat la disminució sistemàtica dels recursos, el vostre treball ha lluït i ha donat magnífics resultats".
A més, Terribas ha afegit que "no sempre s'aconsegueix el que es somia" i ha indicat que li hauria agradat acomiadar-se en persona però "no hauria estat fàcil"."OPTIMITZAR" RECURSOS
Sallent, per la seva banda, ha assegurat a TV3 que té per davant un repte "apassionant i ple de responsabilitat", amb l'objectiu de "amb menys fer més".
El nou director de TV3 haurà de "optimitzar" al màxim els recursos de què disposa la televisió pública - un pressupost de 260 milions d'euros per al 2012 - per "seguir defensant el model" que, segons Sallent, ha funcionat fins ara .
"No podem obviar que vivim moments difícils i que tots, poc o molt, ens toca fer sacrificis i ajustar-nos", ha afegit en declaracions a Catalunya Ràdio, indicant que no es preveuen acomiadaments a la televisió pública.DES DEL 1995 A LA RÀDIO
Sallent, llicenciat en Informàtica i màster en Direcció d'Empreses per EADA, va passar per Catalunya Ràdio abans de ser el director de Radiocat XXI del Grup Godó.
Entre 1994 i 1995 va ser consultor en sistemes d'informació del Centre Informàtic de la Generalitat. Des de 1995 fins 1999 va ser gerent del grup d'emissores de Catalunya Ràdio. I des de llavors director de les ràdios del Grup Godó.
Del 2003 al 2010, a més, va ser president de l'Associació Catalana de Ràdio (ACR), l'agrupació d'emissores privades. Fa dos anys va rebre el Premi Quim Regàs de Periodisme per la seva trajectòria professional al capdavant de RAC1.CRÍTIQUES PER LES FORMES
Les primeres reaccions al nomenament de Sallent no s'han fet esperar. Toni Soler, humorista de TV3 i propietari d'una de les productores que estan contractades a la cadena autonòmica, ha defensat el nou director de TV3 en declaracions per a la ràdio del Grup Godó.
No obstant això, el to general dels periodistes més propers a ERC ha estat el de criticar les formes amb les que CiU ha despatxat a Terribas. Així, per exemple, en un comunicat, el Grup Barnils ha lamentat que CiU no cregui en la nova llei audiovisual i hagi pactat el nom amb el PP. Això sí, poc canviarà a TV3 - Girauta: "TV3 és una televisió ideològica, és una televisió per als nacionalistes" -.

 Després de la decisió aprovada en l'últim Consell de Ministres - El Govern autoritza la privatització de les televisions autonòmiques -, la Generalitat, per boca del seu portaveu, Francesc Homs (CiU), va sortir ràpidament a defensar el servei públic de TV3: al Govern autonòmic "ni se li ha passat pel cap" privatitzar TV3, "els mitjans de comunicació públics catalans ofereixen un servei molt singularitzat, perquè són un instrument de defensa del català, cosa que ja de per si justificaria la seva condició de públics".
Però no tindria perquè ser TV3 el canal que es privatitzés. La Generalitat també controla Canal 33 - segon canal generalista de la Televisió de Catalunya - que té millors audiències que 8TV, la televisió del Grup Godó.
A més, actualment, la major part dels programes de la graella de TV3 són realitzats per productores externes a la televisió de l'Administració autonòmica, malgrat el gran nombre d'empleats de TV3. Per tant, no seria tan equivocat dir que actualment la cadena autonòmica ja actua com si estigués semiprivatizada - TV3 és l'autonòmica que més gasta en producció externa -.
No en va, Mediapro ha rebut bons pessics de TV3 (30 milions a l'any pel futbol), de la mateixa manera que alguns dels treballadors estrella de la cadena són els titulars de les productores que facturen grans quantitats a la cadena pública - Les empreses de Toni Soler fan caixa al magatzem de TV3 -.GRUP PREFERENT
El pressupost de la CCMA per al 2012 és de 378.500.000 d'euros, un 15% menys que l'any passat. D'aquesta quantitat, 260 milions d'euros els lliura directament la Generalitat - TV3 ha costat més de 2.500 milions d'euros en els últims cinc anys -.
El Grup Godó - que és un dels grups mediàtics més beneficiats per les subvencions de la Generalitat, tant amb el tripartit com amb CiU - realitza la versió en català del diari La Vanguardia gràcies a l'ajuda econòmica que rep de l'Administració autonòmica .
A més, el grup mediàtic rep un tracte preferencial del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), que, segons ha reconegut el seu president, no rep cap sanció tot i saltar-se la norma de les TDT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS