dimecres, 14 de març del 2012

REBUIG A SI



El Parlament admetrà aquest dimecres a tràmit la llei de consultes del *Govern gràcies l'aval de CiU, ICV-EUiA, ERC, C's i SI, mentre que el PSC ha presentat una esmena a la totalitat que no prosperarà i el PP manté la incògnita sobre el seu posicionament.

Encara que que l'Executiu sosté que entre la preguntes que podrà formular està la de la independència de Catalunya, partits com a ERC i SI qüestionen que és massa "restrictiva" i ja han anunciat que presentaran nombroses esmenes.

La llei de consultes era un dels compromisos que va adoptar CiU en la campanya de les autonòmiques, i pretén regular les consultes populars que no són un referèndum, per la qual cosa el seu resultat mai serà vinculant.

El PSC s'oposa a la iniciativa perquè, segons la seva portaveu adjunta en la Càmera, Laia Bonet, sota l'excusa de la participació ciutadana, el *Govern vol fer de la llei un "instrument partidari" al servei dels objectius de CiU.

El portaveu del PP, Enric *Millo, ha assegurat que el seu partit no ha decidit el sentit del vot, però ha expressat el seu temor que el *Govern vulgui utilitzar la llei per fer preguntes a la ciutadania sobre temes en els quals no té competències.

El líder de C's, Albert Rivera, aprova la iniciativa del *Govern sempre que no s'utilitzi la llei com un instrument al servei de la "transició nacional" de CiU per preguntar temes que no estan, al seu judici, a l'abast del *Govern, en al·lusió al concert i a la independència.

La portaveu d'ICV-EUiA, Dolors *Camats, ha afirmat que el projecte de llei del *Govern mereix ser acceptat a tràmit però també esmenat, ja que el text actual és "limitat i poc valent".
REBUIG A SI

En el mateix ple es rebutjarà una proposició de llei de SI també sobre consultes, ja que CiU, PP i C's han presentat esmena a la totalitat, per la qual cosa evitaran que segueixi el seu tràmit parlamentari.

El portaveu de CiU en la Càmera, Jordi *Turull, ha manifestat que el lògic és que prosperi la iniciativa del *Govern, i que SI present la millores que consideri oportunes per la via de presentar esmenes i no un text alternatiu.

El diputat de SI Alfons López Tena ha lamentat que la llei del *Govern presenta moltes manques, i ha criticat que generarà inseguretat jurídica i que limita de forma poc democràtica que els ciutadans puguin impulsar consultes a través de la recollida de signatures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS