dijous, 15 de març del 2012

El *Govern de la Generalitat negocia amb Rajoy



El *Govern negocia amb Rajoy cobrar a terminis els 759 milions de l'Estatut
El govern de la Generalitat està negociant amb l'Executiu que presideix Mariano Rajoy que almenys pugui cobrar a terminis els 759 milions d'euros corresponents a la liquidació de 2008 de les inversions previstes en l'Estatut, segons ha confirmat la vicepresidenta del *Govern, Joana Ortega.

En resposta a una interpel·lació parlamentària del diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch, Ortega ha subratllat la necessitat que el govern espanyol "procedeixi al més aviat possible" a pagar aquests 759 milions que deu a la Generalitat, ja que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero no va fer efectiu el pagament en 2011.

El *Govern confia que l'executiu de Rajoy inclourà als seus pressupostos per 2012 els 219 milions d'euros que corresponen a la liquidació de 2009, però admet que els altres 759 milions encara pendents es paguin de manera fraccionada.

"S'ha obert la possibilitat que el pagament dels 759 milions es pugui satisfer mitjançant pagaments parcials", ha explicat Ortega, després que ahir el conseller d'Economia, Andreu Mas-*Colell, ja afirmés que el seu desig és que aquesta suma de diners "comenci a arribar en 2012".

Per la seva banda, Bosch ha arremès contra el *Govern pels escassos progressos en el desenvolupament de l'autogovern català en l'últim any i ho ha atribuït al fet que CiU s'ha convertit en "presonera del seu pacte amb el PP".

"Els veiem molt lligats de peus i mans a l'hora de parlar d'autogovern", ha denunciat Bosch, convençut que el *Govern no s'atreveix a elevar el to de les seves exigències davant el Govern.

Bosch ha recordat que en la legislatura anterior "es van acordar 20 traspassos" a la Generalitat, mentre que en aquesta "el balanç ara com ara és gairebé igual a zero", al que Ortega ha replicat recordant que algunes de les transferències assolides pel tripartit, com la de Renfe, no es van tancar de manera satisfactòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS