divendres, 2 de març del 2012

"Espanya ens roba més”



Els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran per una banda i Toni Strubell per l'altra, s'han concentrat simultàniament a les seus de l'Agència Tributària espanyola de Barcelona i de Girona respectivament per denunciar públicament que "Espanya ens roba més” amb la pujada de l'IRPF aprovada pel govern espanyol del PP i que ja s'ha començat a aplicar a les nòmines del mes de febrer. Calculen que això "suposarà per a Catalunya l'increment del robatori espanyol per un valor estimat de 1.200 milions d'euros".
En aquest sentit, denuncien que "aquesta nova pujada d'impostos, que afecta tots els trams i incrementa la part estatal sobre l'impost de l'IRPF entre 0,75 i 7 punts compta amb el suport del president de la Generalitat, Artur Mas".
Bertran ha afirmat que “aquesta pujada d'impostos el que farà serà portar un major patiment per a l'economia de moltes llars catalanes, deprimirà encara més l'economia catalana, desincentivarà el consum i significarà un augment en el robatori fiscal d'impostos que cada any paguem els catalans i que se'n van a Espanya i no tornen”.
Els diputats de SI han denunciat també que “la rebaixa mitjana del sou dels catalans serà aproximadament d'uns 222 euros l'any” i que “el tram més alt de l'IRPF passa a ser del 56% a Catalunya, el tercer més alt del món després de Suècia i Aruba”.
Bertran ha contrastat aquesta dada amb “el tipus màxim de la Comunidad de Madrid, que és lleugerament inferior i se situa en el 51,9%” . “Els catalans paguem impostos de primera i disposem d'un estat del benestar de tercera” han afegit.
Finalment, ha dit que “aquesta pujada de l'IRPF suposarà que l'Agència Tributària espanyola incrementi la seva recaptació a Catalunya en 1.200 MEUR, uns euros que augmentaran en un 10% els 20.000 MEUR que Espanya ens roba cada any”.
Per la seva part, Tena ha volgut destacar que “un 40% els impostos que paguem els catalans se'n van a Espanya i no tornen mai més” i ha exigit a l'executiu català “que deixi de fer de minyona d'Espanya, planti cara i recuperi tots els diners que Espanya ens roba

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS