divendres, 2 de març del 2012

«Si Espanya ens roba, és culpa nostra»



Nit de dialètica la d'aquest dijous a mans del Premi Nacional de Literatura de l'any 2008. El poeta Joan Margarit ha sostingut que el principal obstacle per la independència "som nosaltres mateixos" en un recital a l'Ateneu de Sant Just que ha organitzat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). "És gravíssim quan el teu enemic ets tu i penses que l'has d'anar a buscar fora", ha declarat el poeta que ja va declarar el seu independentisme quan va fer el pregó de les festes de la Mercè, tot indicant que això és el que passa als catalans.


Margarit ha posat un exemple, ara que en el debat sobre el pacte fiscal s'ha popularitzat l'eslògan 'Espanya ens roba': "La culpa és nostra per deixar-nos robar", ha dit. "Amb aquest eslògan d''Espanya ens roba' tornem a ser en el mateix: ens roben els de fora, per tant la culpa és dels de fora. No. Cenyim-nos a les nostres culpes, si resolem les nostres culpes jo crec que ho hem resolt tot", ha exhortat Margarit en un moment en què els partits catalans presenten les seves propostes de nou pacte fiscal amb l'Estat.


Un altre exemple que ha posat és l'Institut Ramon Llull, que ha titllat de "Cervantes de cinquena regional": "És començar la casa per la teulada", segons el poeta. Així ha refermat el seu independentisme que, ha explicat, ha de servir per salvar la llengua. Si "ha de servir per portar aquí las Vegas", "no m'interessa", ha conclós

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS