dijous, 1 de març del 2012

Retalls a cos de rei




La cúpula de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) s'ha gastat 6.305 euros en dues jornades de treball celebrades fa dues setmanes a l'hotel La Mola de Terrassa (Vallès Occidental). A la trobada van participar un total de 22 persones, entre membres del consell de direcció (el rector, Josep Joan Moreso; vicerectors ...) i de gerència, a més de la presidenta del consell social de la universitat.
La factura reflecteix que entre el 14 i 15 de febrer, 22 persones es van allotjar a l'hotel La Mola, segons ha avançat avui el diari La Vanguardia. Es tracta d'un quatre estrelles superior que forma part d'un complex de convencions i oci situat en un entorn natural, i inclou serveis com un camp de golf i un spa. Per pernoctar a l'hotel, la universitat va pagar 106,92 euros per cadascuna de les 22 habitacions reservades, el que es tradueix en un total de 2.352 euros. A aquesta xifra cal sumar 1.348 euros per un paquet de reunions, que segons la informació de l'hotel inclou disposar d'una sala amb Internet i pantalles de televisió, a més d'un servei de cafè permanent i un dinar. La reunió també va incloure una visita de 1.100 euros al restaurant de l'hotel, que compta amb la signatura del cuiner egarenc Artur Martínez, posseïdor d'una estrella Michelin.
La universitat ha fet públic avui un comunicat en què defensa la celebració d'aquest tipus de reunions i justifica que el seu cost "representa poc més de l'u per mil de la nòmina mensual de la UPF". Segons la direcció del centre, aquest tipus de trobades "són útils" i es realitzen fora del campus per fomentar "una major intensitat de treball i una major concentració". La UPF convoca aquestes reunions dos cops l'any (al setembre i al febrer) per coordinar les diferents àrees i dissenyar les línies estratègiques de futur del centre, però, a causa de la crisi, aquest curs acadèmic s'ha suprimit una, la qual tenia lloc a principi de curs.
Dins d'aquestes línies de futur, la universitat ha d'afrontar un dur panorama econòmic dominat per les retallades pressupostàries de la Generalitat. La UPF ha vist reduït el seu pressupost-que ascendeix a 122 milions-en vuit milions. El Govern català va retallar la seva aportació a aquesta universitat un 15% el 2011 i aquest exercici també l'ha reduït un 2%, el que es tradueix en 1,5 milions.
La UPF té activat des de finals de 2010 un pla de viabilitat que inclou l'objectiu d'estalvi de tres milions anuals fins al 2014. Entre les mesures d'estalvi figura el tancament del campus a l'agost, Nadal i els caps de setmana, més de la no renovació dels contractes a més de 300 professors associats. La universitat també ha augmentat els seus ingressos triplicant les taxes de màster que paguen els alumnes extracomunitaris. Amb tot, la UPF defensa que va tancar l'any passat amb equilibri pressupostari i que la universitat no viu tensions de tresoreria i paga puntualment als seus proveïdors.
La direcció de la UPF ha criticat la "forma demagògica" en què es donen a conèixer notícies sobre les despeses de gestió dels alts càrrecs, que interpreten com "un esglaó més de la campanya de desqualificació i desprestigi de tot el sector públic", segons el mateix comunicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS