dijous, 1 de març del 2012

El Govern indemnitzarà "amb disgust" a Otegi



El Govern indemnitzarà "amb disgust" a Otegi
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha confirmat que el Govern acatarà "amb disgust" la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que obliga Espanya a indemnitzar l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi per considerar que es va vulnerar el seu dret a la llibertat d'expressió al condemnar-lo per injúries al Rei.
    En una entrevista a Onda Cero, recollida per Europa Press, Gallardón ha explicat que la postura del Govern davant la sentència és de "discrepància" però alhora de "acatament" perquè "el respecte a les institucions judicials no és obstacle" perquè l'Executiu pugui manifestar la seva "discrepància amb les decisions".
    "Discrepància i acatament. Aquesta és la postura del Govern. Discrepem la sentència en si mateixa, ja ho vam fer al seu dia, discrepem que s'hagi imposat una obligació de pagament de 20.000 euros a Otegi, però la acatem", ha confirmat.
    En aquest sentit, Gallardón ha aclarit que el Govern ha de respectar les decisions del Tribunal Europeu de Drets Humans, tot i que "estigui més conforme amb les resolucions de la justícia ordinària espanyola ratificades pel Tribunal Constitucional", perquè és la seva obligació no trencar els convenis internacionals signats per Espanya pels quals l'Estat assumeix estar sotmès "a una jurisdicció supranacional, tant si li agrada com si no".
    "No sóc jo partidari del que s'ha fet en altres circumstàncies, que és una desqualificació dels membres, perquè no m'agradi la resolució. Prefereixo pensar que no han tingut un coneixement tan extens, com si l'han tingut els nostres tribunals. Però nostra discrepància teòrica i jurídica i el disgust no pot portar a una desqualificació personal dels membres del tribunal ", ha assenyalat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS