dijous, 15 de març del 2012

ES DIU ES COMENTA:NOTÍCIES DE MADRID



ES DIU ES COMENTA:NOTÍCIES DE MADRID

La delegada del Govern de Madrid alerta als independentista bascos i catalans que "vagin amb compte amb el que diuen" perquè "es va a complir la Llei"
· Independentistes catalans i bascos volen boicotejar la final de la Copa del Rei
· Diaris catalans demanen una xiulada massiva al Rei
La delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, ha advertit aquest dijous a les organitzacions que tenen previst dur a terme actes reivindicatius independentistes el proper 25 de maig a Madrid amb motiu de la celebració de la final de la Copa del Rei, que amb les seves "crides" poden incórrer en un delicte de "incitació a la violència".
En una entrevista en ABC Punt Radio, recollida per Europa Press, Cifuentes ha explicat que la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport de 2007, "quan estableix quines conductes poden ser tipificades com a delicte, parla no només de conductes violentes, sinó d'aquelles que puguin incitar a la violència".
"La incitació a la violència no es produeix sempre d'una forma directa, es produeix també d'una forma indirecta", ha aclarit, per afegir que "si com a conseqüència de determinats crides es produeixen conductes violentes" el dia de la trobada que enfrontarà al FC Barcelona i Athletic de Bilbao, "la responsabilitat en aquest tipus de manifestacions no comunicades prèviament a l'autoritat és dels organitzadors".
Així, la delegada del Govern s'ha dirigit directament al president de Catalunya *Acció, membre de SI i un dels organitzadors, Santiago Espot, per advertir-li que "vagi amb compte amb el que diu" perquè de produir-se finalment incidents, "podria incórrer en algun tipus de responsabilitat com a organitzador i promotor d'aquesta manifestació".
"La Llei es va a complir a Madrid"
Encara que el propi Espot va aclarir que ni Catalunya *Acció ni l'organització independentista basca *Esait, amb la qual s'estan coordinant de cara a l'esdeveniment, tenen intenció de convocar una manifestació com a tal per a la trobada sinó simplement "actes reivindicatius", Cifuentes ha assegurat que "a Madrid la llei es va complir".
"La llei es va a complir, i anem a tractar d'evitar per tots els mitjans possibles i tots els instruments legals el que el dia 25 a Madrid es produeixi una important pertorbació de l'ordre públic amb perill per a les persones, que sembla ser que és el que aquests radicals volen organitzar", ha assenyalat.
En aquest sentit, ha matisat que "quan una manifestació no està comunicada -alguna cosa que pel que sembla els organitzadors no tenen pensat fer- existeixen molts mecanismes legals i policials per impedir qualsevol esdeveniment que pot suposar disturbis".
En aquest cas existeix a més, segons Cifuentes, "un afegit", a causa de la vigència de la citada llei contra la violència en l'esport, on de manera "molt clara" s'estableix, ha assegurat, que "moltes de les conductes exposades per Espot entrarien dins de l'àmbit d'aplicació d'aquesta llei".
Així mateix, Cifuentes ha confirmat que de moment cap d'aquestes organitzacions independentistes han presentat "cap tipus d'escrit ni document on demanin o comuniquin que van a realitzar aquestes manifestacions", al mateix temps que ha reconegut que és conscient que, tal com ells mateixos han manifestat, no tenen intenció de fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS