diumenge, 4 de març del 2012

AMISTATS PERILLOSES




AMISTATS PERILLOSES
Desitjo, en primer lloc, expressar la meva satisfacció al poder compartir amb el President de la República Àrab Síria, Bashar Al-Assad, la inauguració d'aquesta trobada empresarial hispano-sirià coincidint amb la meva primera Visita d'Estat a aquest país.
La presència d'un nodrit grup d'empresaris sirians i espanyols en aquesta reunió demostra la coincident voluntat d'estrènyer dels nostres vincles.
Les nostres relacions econòmiques bilaterals han registrat indubtables progressos els últims anys. Malgrat això, les xifres que llancen se situen encara per sota de les seves possibilitats i del nivell que correspon a la intensitat i qualitat de la nostra amistat.
Hem d'explorar i aprofitar el potencial que tanquen, incrementant els nostres fluxos comercials i potenciant les inversions en ambdós sentits.
Síria i Espanya només poden beneficiar d'una adequada cooperació empresarial reforçada.
L'economia espanyola ha viscut en les últimes dècades un important procés de modernització, liberalització i d'obertura a l'exterior. Això explica el nostre important creixement econòmic i l'auge internacional de les nostres empreses.
Avui Espanya ocupa a més un lloc preeminent a escala mundial en inversió directa en els sectors estratègics per a la modernització i creixement econòmic de molts països, comptant amb marcs d'inversió adequats.
Estem disposats a aportar la nostra experiència de desenvolupament econòmic i tecnològic, de modernització i expansió comercial, així com de superació dels reptes de la internacionalització. Una experiència que posa en relleu que els esforços i sacrificis que comporta aquest procés se salden amb resultats molt positius.
Senyor President,
Som conscients de la tasca de reformes empreses per Síria sota vostres auspicis. Encoratgem al poble sirià a prosseguir aquest esforç, anteposant sempre el desenvolupament del país sobre els interessos a curt termini.
La signatura de l'Acord d'Associació Síria-Unió Europea té una especial importància. Subratlla la clara vocació de Síria d'acostar-se a Europa i de compartir els valors comuns de la cultura mediterrània, sense oblidar les seves arrels àrabs.
Som conscients dels esforços sirians per aconseguir una entesa amb la Unió Europea que permeti una ràpida conclusió de les converses. La Comissió Europea busca igualment fórmules d'entesa.
Espanya dóna suport als esforços d'ambdues parts. La signatura de l'Acord obrirà una nova etapa en les relacions entre Síria i la Unió Europea.
En el pla estrictament bilateral, estem fermament interessats a aprofundir les nostres relacions econòmiques amb Síria. En aquest marc, hem de situar la signatura ahir l'Acord de Protecció i Promoció Recíproca d'Inversions i de un Acord en Matèria de Cooperació Turística.
Un altre punt essencial és el Programa Financer Hispano-Sirià de 1999, que va posar a disposició de Síria cinquanta milions de dòlars en crèdits del Fons d'Ajuda al Desenvolupament.
El procés d'execució dels projectes ha estat més llarg del desitjat. Espero que molt aviat la població siriana es beneficiï de productes espanyols de qualitat i d'iniciatives d'alt contingut industrial i social.
Avancen els dos primers projectes: el de la Planta de Bateries de Aleppo, i el d'equipament d'hospitals. S'ultimen altres en matèria d'aigües, energia eòlica i regadius. Entre aquests destaca el de l'Oasi de Palmyra.
Animo a les empreses espanyoles a participar en els propers concursos amb projectes modèlics i representatius del nivell d'excel · lència empresarial assolit a Espanya.
Senyor President,
No vull acabar les meves paraules sense insistir en el sentiment de proximitat del poble espanyol cap al poble de Síria.
Hem de treballar junts perquè aquest sentiment cali en les nostres empreses, generant entre elles l'alè i confiança necessàries per aconseguir acords mútuament beneficiosos.
Amb la meva felicitació als organitzadors d'aquesta trobada, va concloure desitjant a tots vostès molts èxits en els seus treballs, que han d'obrir una nova etapa de més entesa en les relacions econòmiques entre Síria i Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS