divendres, 15 de gener del 2021

"Perquè Espanya tracta Catalunya com una colònia". Aquesta porca premsa madrilenya està fent la mateixa feina que amb Cuba. No sencera. És la bàrbara mentalitat castellana, el seu cervell collonut (tenen testicles en comptes de cervell en la mollera) ".

 





Unamuno: "Mereixem perdre Catalunya. Aquesta porca premsa madrilenya està fent la mateixa feina que amb Cuba. No sencera. És la bàrbara mentalitat castellana, el seu cervell collonut (tenen testicles en comptes de cervell en la mollera) ".


Unamuno associa Catalunya a Cuba, ¡excolònia !. ¿Aplicaria seu diagnòstic també a Monarquia, Congrés, Senat, partits polítics, societat espanyola ...?


"Veritat és el que entén el receptor". És dogma en comunicació. Unamuno diu colònia a Catalunya. Així ho interpreta l'independentisme. El llibre "Adéu, mare pàtria" recull actes d'independència d'ex colònies espanyoles. Fragment de la de Cuba:


"Ningú ignora que Espanya governa l'illa de Cuba amb un braç de ferro ensangonat. No només no la deixa seguretat en les seves propietats, arrogant-se la facultat d'imposar-tributs i contribucions al seu gust, sinó que tenint-privada de tota llibertat política (...) no pot demanar el remei als seus mals, sense que se'l tracti com rebel, i no se li concedeix un altre recurs de callar i obeir ".


El mateix que pensa el parlament català de majoria absoluta independentista. Consideren "causa crítica" per independitzar-se. Realitat ... o l'Estat espanyol es comunica molt malament.


Per què vol ser independent Catalunya? Per ...


Defensar la pròpia històrica davant dels que la ignoren, volen anul·lar-

Optimitzar el nivell de vida de "tots" els habitants de Catalunya pel que generen amb el seu treball. Depenent de l'Estat espanyol no és possible.

Gaudir de total llibertat individual i col·lectiva davant dels que la impossibiliten, castiguen, política, econòmica, judicial, policialment.

Aplicar una justícia social necessària que l'Estat espanyol impedeix.

Viure en una veritable democràcia. A Espanya disminueix acceleradament.

No dependre d'una monarquia incoherent, corrupta, incompetent, antidemocràtica.

No ser tractats com una colònia.

Colonització.


Diccionari: "Imposar, per la llei o per les armes, les pròpies polítiques, lleis, llengua, (...), a el territori conquistat i explotació econòmica de la mateixa". ¿Aplicable a l'crònic conflicte "Espanya / Catalunya"? Alguns fets publicats, comprovables:


"Imposició per polítiques":



Catalunya, amb consciència de subjecte polític, porta segles depenent de les polítiques emanades primer de la Corona Castellana, després de l'Estat espanyol.

No pot generar polítiques pròpies. Sempre, en tot, supeditada a les de l'Estat.

"Imposició per les lleis":



Des Tractat de Nova Planta fins avui. El Constitucional anul·la un Estatut "constitucionalment" elaborat, ratificat. Lleis catalanes anul·lades pel Constitucional. Suprem espanyol, jutjats, s'imposen a Parlament, President català.

Presos polítics condemnats; càrrecs i centenars de manifestants imputats. D'altres, acusats de terrorisme.



"Imposició per les armes". Demostrat històricament.

Fraga: "Catalunya va ser ocupada per Felip IV, va ser bombardejada per Espartero, l'ocupem el 1939 i estem disposats a tornar a ocupar tantes vegades com sigui necessari ..."



Actuació policial el 1.0 davant pacífics votants "armats" de paperetes de vot. Més de 1.000 ferits. Amenaça de l'exèrcit.



"Imposició de la llengua". Algunes mostres:

Felip IV: "Cal imposar a Catalunya els usos i costums castellans".

Felip V: Tractat de nova planta. Substitueix funcionaris catalans per castellans. Prohibeix el català.



Calvo Sotelo: "Cal omplir Catalunya de gent de parla castellana".

Llei Wert (Rajoy, PP): "Cal espanyolitzar els nens catalans".




"Explotació econòmica".



The Wall Street Journal: "Catalunya, obligada a aportar el 9% del seu PIB anual. (240.000 milions d '€). El major% d'Europa ". Disminueix recursos per a sanitat, educació, infraestructures, desenvolupament integral.



Financial Times, tercer any consecutiu: "Catalunya, la millor zona de sud d'Europa per invertir". Ho fan grans multinacionals. L'Estat espanyol no inverteix, espolia.

Es legisla perquè empreses catalanes marxin a Espanya. El Rei ho intenta. Pressió directa i indirectament.



La UE la considera "motor econòmic d'Europa". Espanya ho frena.

Catalunya forma part d'una "banana europea" amb present i futur econòmic. L'Estat espanyol no figura. Espanya la debilita. No materialitza inversions en infraestructures, etc.



Colonialisme perifèric. Experts mundials (Ohmae, Drucker) qualifiquen així a "zones que generen molta riquesa dominades pels que produeixen molt menys". Cita a Catalunya.



Catalunya és a Espanya com Alemanya per a Europa: potència industrial, econòmica, exportadora. Diferències: Alemanya fixa quant aporta i decideix sobre Europa. A Catalunya se li imposa aportació. No decideix ni sobre si mateixa. És dirigida.



Aeroport de Barcelona depèn de l'Estat. Companyies aèries volen connexió directa. S'obliga a escala a Madrid.



Port de Barcelona elegit per multinacionals navilieres com a punt d'entrada a Europa. Exigeix ​​connexió ferroviària d'ample europeu. L'Estat no executa. Primer d'Europa en creuers. Molt important en mercaderies. Depèn de Madrid. Obligat a finançar a ports competidors.



Europa aporta fons per al "eix mediterrani" L'Estat els desvia per autovies, línies buides, a Espanya.



Catalunya: Primera en revolució industrial. Té cultura productiva, de R + D. Barcelona: 5a ciutat de el món en atractiu i de talent segons principals Tecnològiques. Dependent d'Espanya veu limitat poderosament el seu potencial.

...

Què va dir Cuba: "... no pot demanar el remei als seus mals, sense que se'l tracti com rebel, i no se li concedeix un altre recurs de callar i obeir". Als molts independentistes, els més de 1.000 ferits, presos polítics, exiliats ... els sona això.


Com qualificar la mentalitat dels que a Espanya: monarquia, polítics, militants, votants; mitjans, sistema judicial, han provocat aquest tracte i aquesta "reacció"? Què diria d'ells avui Unamuno? Com justifiquen els polítics, votants, mitjans, a Catalunya, que és millor seguir colonitzats que ser independents? ¿Es va aprendre alguna cosa de Cuba, preguntaria Unamuno? Alguna iniciativa per solucionar el conflicte ...? Cap. A l'contrari.


Per què vol ser independent Catalunya ...? El 7è motiu:


"Per deixar de ser una colònia, davant dels que la tracten, exploten, política, legal, cultural, econòmicament".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS