dimecres, 1 de gener del 2020
Si defenseu a el capitalisme, despertareu a l'feixisme. Què passarà si l'Estat de Benestar es debilita o es privatitza i no es proposen solucions llibertàries ?. L'evasió d'impostos per part de les grans fortunes, la compra de la voluntat política per part d'aquestes elits, les retallades en drets laborals juntament amb l'atac continu a l'Estat de Benestar o qualsevol altra forma d'organització social llibertària té conseqüències molt greus per a la majoria social.
Davant el vel de la ignorància el filòsof polític John Rawls ens explica que: en un món just, no hauria de ser rellevant si un neix a Indonèsia, Estats Units o Finlàndia; no hauria d'importar si un és negre, blanc, groc o verd, el color de la pell hauria de ser irrellevant, no tindria importància si un és home o dona així com la seva orientació sexual. En definitiva, en una societat justa, tot ésser humà hauria de tenir exactament les mateixes condicions per a desenvolupar-se com individu reflectides en la mateixa igualtat d'oportunitats independentment d'on hagi nascut, el color de la seva pell, o dels seus genitals. Per començar a comprendre el nostre món, i millorar-lo, hem d'admetre que aquest és injust.
Per què és injust?
El món està ple de desigualtats engendrades en un sistema econòmic i social anomenat Capitalisme. El sistema capitalista permet l'acumulació de la riquesa en unes poques mans (oligarquia econòmica) a costa d'el patiment de molts (productors de riquesa o força de treball). Segons la BBC, "L'1% dels rics de l'món acumula el 82% de la riquesa global", és a dir, hi ha persones que acumulen més riqueses que països sencers.
Com és possible que només un 1% de la població acumuli gairebé tant com el 99% restant?
El model econòmic neoliberal permet que 8 milionaris com Bill Gates (US $ 75.000 milions), Amancio Ortega (US $ 67.000 milions), Warren Buffett (US $ 60.800 milions), Carlos Slim (US $ 50.000 milions), Jeff Bezos (US $ 45.200 milions), Mark Zuckerberg (US $ 44.600 milions), Larry Ellison (US $ 43.600 milions), Michael Bloomberg (US $ 40.000 milions) acumulin més diners que la meitat de la població mundial.
Aquesta enorme bretxa entre rics i pobres és generada per l'evasió d'impostos, els paradisos fiscals per a tal ús, la influència de les empreses i les elits econòmiques en la política, l'erosió dels drets dels treballadors, les retallades en l'anomenat " estat de Benestar "i la corrupció sistemàtica implantada pel model econòmic.
L'evasió d'impostos per part de les grans fortunes, la compra de la voluntat política per part d'aquestes elits, les retallades en drets laborals juntament amb l'atac continu a l'Estat de Benestar o qualsevol altra forma d'organització social llibertària té conseqüències molt greus per a la majoria social.
El nostre anomenat "Estat de Benestar" es tradueix en el lliurament de subsidis a aquells habitants en situació de vulnerabilitat com trobar-se en situació d'atur o pertànyer a la tercera edat, en un sistema universal i gratuït d'atenció sanitària, en poder garantir l'educació a tota la població, una adequada i conscient distribució de la riquesa i així com proveir un habitatge digne. En aquest Estat de el Benestar, la ciutadania gaudeix de certa protecció, sobretot en els aspectes més indispensables per al desenvolupament de la vida.
Què passarà si l'Estat de Benestar es debilita o es privatitza i no es proposen solucions llibertàries?
Pel que fa a el sistema educatiu, l'educació a l'privatitzar-se, caldrà pagar-la de la nostra butxaca. Segons eldiario.es, '' 3 milions de majors de 60 anys en EE. UU. encara estan pagant els seus préstecs estudiantils ''
La nostra salut dependrà de la quantitat de diners de què puguem disposar. Segons la BBC, '' A prop de 45.000 persones moren cada any a Estats Units a causa de la manca d'una assegurança de salut i d'una bona atenció mèdica, segons un estudi de la Facultat de Medicina de Harvard publicat aquesta setmana ''.
En conclusió, la privatització dels serveis bàsics et fa vulnerable i afecta directament els sectors més econòmicament febles de la societat beneficiant com a negoci a les elits
'' La transició d'un home a la bogeria dins el sistema capitalista ''.
A El Joker, l'última pel·lícula de Joaquín Phoenix, algunes crítiques afirmen que l'obra ens exposa '' la transició d'un home a la bogeria '', jo crec que, el que realment ens mostra és la realitat de la nostra societat, ia aquesta frase caldria afegir la següent reflexió:
El Joker no va tenir la protecció de l'Estat de Benestar, o d'un sistema llibertari comú i públic, tampoc va gaudir d'una educació perquè era privada, ni assistència sanitària, ni psiquiàtrica, tampoc va tenir accés a el tractament que havia de tractar la seva malaltia, ni tan sols la seva mare va tenir assistència a la dependència pel que el Joker és un producte d'aquest sistema injust i desigual.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS