Per si algú pensava que l'arribada de Felip VI al tron d'Espanya suposava l'entrada d'aire fresc en la política espanyola només té a veure o llegir el discurs que ha pronunciat el dia d'ahir i davant el cos diplomàtic acreditat a Espanya per comprovar la línia continuista d'en política exterior del seu pare, Joan Carles I, mantenint de manera pertinaç seu suport incondicional als Tractats de Lliure Comerç, que en aquests moments aquesta negociant la Unió Europea. Ens referim a l'Acord Transatlàntic de Comerç i Inversions, més conegut com TTIP o el text consolidat de Tractat amb Canadà, CETA.
La posició de Felip VI em recorda molt a un lema d'una campanya publicitària que deia "la tecnologia avança perquè tot segueixi igual".
Efectivament, avui podrem veure en els mitjans de comunicació de masses referències al discurs del Rei que evitessin esmentar la part relativa a l'TTIP i al CETA, es limitessin a una simple menció de caràcter anecdòtic. És interessant ressenyar que l'any passat, els mitjans de comunicació van tenir la justificació perfecta ja que el discurs davant del Cos diplomàtic de Joan Carles I va ser just l'endemà de la Pasqua Militar, on el Rei es va confondre en nombroses ocasions, sent el del Cos Diplomàtic el perfecte perquè els titulars se centressin que el Rei no havia comès cap equivocació en el mateix.
No és exagerat dir, que el discurs que pronuncia cada any el Rei davant el Cos Diplomàtic acreditat a Espanya és el més important de tots els que pronuncia ja que en ell s'exposen les línies fonamentals de la política exterior espanyola durant aquest any i per tant, tot allò que no sigui una mera menció de farciment formal, es converteix en una línia mestra de la política internacional d'Espanya.
Ja en 2014, l'anterior Rei dedica gairebé la meitat del seu discurs a l'TTIP com vam explicar en l'article publicat al febrer de 2014 i titulat "El Rei dóna suport en nom d'Espanya el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions entre la Unió Europea i els Estats Units "i en el qual incloem les referències en vídeo sobre l'TTIP en el viatge als Estats Units del president del govern Rajoy.
Per argumentat anteriorment, es podria suposar que si els Tractats de Lliure Comerç com el TTIP són una prioritat del més lat nivell per a la Corona i el govern d'Espanya hauria d'haver un debat obert a la societat espanyola, dotat d'una vasta informació sobre el TTIP i el CETA i una recolzat per una massiva cobertura per part dels mitjans de comunicació de masses. Això que regeix per a països on la transparència és una realitat, a Espanya sembla no funcionar i l'actual govern a optat per una política d'ombra informativa sobre els Tractats de Lliure Comerç, excloent als ciutadans de conèixer i debatre uns tractats que determinessin i constreñiran seus drets laborals, mediambientals, socials i la seva sobirania.
Aquest legítim dret de la ciutadania espanyola a debatre les repercussions sobre la seva vida quotidiana semblen preocupar a l'actual govern que evita parlar-ne amb l'esperança que no sorgeixi un corrent crític que posi en perill la signatura del TTIP o del CETA i que s'aprovin sense debat. En tot cas, un cop aprovats i quan els seus efectes nocius sobre els ciutadans siguin ja irremeiables, ja no els importarà debatre ja que el TTIP o el CETA, ja que ja no hi haurà marxa enrere.
Ara i abans que el TTIP i el CETA siguin una realitat irremeiable és el moment d'informar-te sobre ells i exigir que no els ratifiqui el Parlament Europeu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS