dilluns, 14 de maig del 2012

Un sistema energètic 100% renovable en 2050 costaria un 91% menys que perpetuar l'actual .La bona notícia és que Espanya, és dels quals més poden beneficiar-se de la solució, d'un sistema energètic renovable.



La bona notícia és que Espanya, encara que és un dels països més afectats de la UE pel canvi climàtic, és dels quals més poden beneficiar-se de la solució.

El canvi climàtic està ja causant greus impactes a Espanya, no solament en el medi ambient sinó també en sectors econòmics essencials, en un moment en el qual l'economia del país està fortament ressentida per la crisi.

La bona notícia és que Espanya, encara que és un dels països més afectats de la UE pel canvi climàtic, és dels quals més poden beneficiar-se de la solució. El lideratge en renovables i les positives repercussions que majors objectius d'estalvi i eficiència energètica tindrien per a sectors relacionats amb la reforma d'edificis són nostres principals bases. A més, avançar cap a un sistema energètic 100% renovable en 2050 costaria un 91% menys que perpetuar l'actual i comportaria un estalvi mitjà anual superior als 200.000 milions d'euros.

Lluny d'aprofitar aquesta oportunitat, el Govern segueix defensant els combustibles fòssils i l'energia nuclear, la qual cosa provoca greus conseqüències quant a destrucció d'ocupació en territoris ja molt afectats per ambdues crisis, la climàtica i l'econòmica. Un exemple d'aquesta problemàtica és el municipi de *Alburquerque (Extremadura), l'alcalde del qual porta un mes acampat davant del Ministeri d'Indústria demanant la derogació de la moratòria a les cosines a les renovables perquè ha provocat la cancel·lació dels cinc projectes d'energia solar tèrmica en els quals la zona confiava per pal·liar la greu desocupació i despoblació que els afecta.

En vespres del Dia d'Acció Global contra el canvi climàtic que l'organització 350.org va a celebrar a tot el món, representants d'aquesta entitat i Greenpeace ens hem reunit avui amb l'alcalde de *Alburquerque (Extremadura) per presentar les nostres propostes conjuntes al Govern. Si, com declarava dissabte passat el secretari d'Estat de Medi ambient, Espanya vol deixar de gastar-se la *friolera d'1.300 milions d'euros en drets d'emissió, és indispensable que canviï la seva estratègia energètica interna i internacional i aposti per:

*Internalizar els costos socials i ambientals de la producció energètica.

Aprovar un calendari d'abandó de les energies brutes.

Eliminar els subsidis als combustibles fòssils i a l'energia nuclear i mantenir el compromís europeu de suprimir-los completament a partir de 2018.

Establir una planificació energètica a llarg termini, amb objectius intermedis destinats a aconseguir zero emissions derivades de l'energia en 2050, mitjançant un sistema intel·ligent, eficient i 100% renovable en 2050 en el qual s'hagi reduït el 55% de la demanda energètica final (prenent com a base els nivells de 2007).

Perquè l'anterior compti amb el suport comunitari necessari és, a més, essencial la defensa de la proposta de trajectòria energètica a 2050 presentada per la Comissió Europea sota el nom *Low *Carbon *Roadmap 2050 i l'aprovació d'una Directiva d'Eficiència Energètica europea que estableixi un objectiu obligatori del 20% d'estalvi per 2020, objectius nacionals d'eficiència energètica (que permetin a la UE reduir dependència energètica i fomentar les tecnologies netes i la reforma d'edificis recolzant a sectors com la construcció), així com la reforma del mercat de drets d'emissió per augmentar el preu del carboni.

Avui, juntament amb 350.org i el municipi de *Alburquerque, Greenpeace torna a demostrar el seu compromís amb el clima i l'economia de tots... Seria molt demanar que els representants polítics, que cobren per defensar el ben comú, es deixessin de discursos buits i fessin el mateix?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS