dijous, 16 d’agost del 2018

Franco, El Caudillo un "criminal de guerra" de deslleial, traïdor al seu jurament amb un "règim feixista". 200 militars signants del manifest d'adhesió a Franco en defensa de la memòria del general Franco, tal com sospitàvem alguns, estàvem manats pels hereus ideològics dels que van fer la guerra amb Franco. Franco no va ser disciplinat, sinó un traïdor. "







Però no tots els militars, especialment els actuals s'identifiquen amb el retrògrad manifest. Ni tan sols alguns dels oficials també retirats com els signants. Un d'ells, l'oficial retirat de l'Exèrcit de l'Aire Floren Dimas Balsalobre, ha reaccionat en termes molt durs davant d'aquest pamflet nostàlgic, caspós, predemocràtic i ranci.

duríssima resposta

Floren Dimas que, a més d'investigador històric, és un gran promotor de la reparació de les víctimes del franquisme i crític amb la llei de la memòria històrica per tímida, ha contestat de la manera següent en una carta que ha fet pública:

"Permeteu-me que us tutegi, a vosaltres que sempre tratabais de tu a vostres subordinats, per entendre'ns millor en el pla d'igualtat en què ens ha col·locat la nostra condició de retirats. He estat i sóc militar per vocació, i si vaig pertànyer a les forces armades espanyoles a les acaballes del franquisme, no ho vaig fer per adherir-me com a suport de la dictadura, si no per coherència amb les meves pròpies habilitats i expectatives personals, perquè l'exercici de la professió de militar no és prerrogativa de cap general, per molt generalíssim que sigui, ni de cap règim per molta intenció que tinguin de patrimonialitzar la carrera militar.

Aneu per sis-cents els que heu signat el Manifest pro defensa de la memòria del general Franco, el Franc militar i no el polític ", segons dieu en el vostre escrit, com si fos possible la paranoica tasca de delimitar el Franc-militar del Franc-polític -dictador, volent quedar-vos amb el segon tinent de 17 anys i amb el general de trenta-tres, com enaltit exemple de disciplina i altres valors militars, renunciant a la càrrega històrica personal de la resta del seu llegat. ¿Disciplina dieu ...? Recordem com va ser allò ".


Franco, traïdor al seu jurament
Continua la carta de Dimas recordant que "En els quatre dies posteriors al decret de 23 d'abril de 1931, com tots els militars de carrera, el general Franco va realitzar públicament la següent promesa: Prometo pel meu honor servir bé i fidelment a la República, complir les seves lleis i defensar-la amb les armes, el més important i solemne compromís que vinculava a un militar amb l'exercici de la seva professió. Res perdia qui no ho fa, perquè la llei respectava les seves pagues a l'abandonar les forces armades. I no obstant això Franco va prometre. El 18 de juliol de 1936, aquest mateix general s'aixeca contra la República les armes que aquesta li havia confiat per a la seva defensa. Estem davant la comissió del més greu delicte que un militar pugui cometre, pel qual renuncia a l'honor com un valor moral per guiar els seus actes en tots els sentits de la vida. Així que Franco no va ser disciplinat, sinó un traïdor. "

El Caudillo un "criminal de guerra" amb un "règim feixista"

I en aquesta part de la missiva és on l'oficial retirat de l'Exèrcit de l'Aire es mostra més contundent contra la figura del dictador al qual no dubta a endossar-qualificatius com criminal de guerra o convicte: "No faré alambinats raonaments de caràcter historiogràfic, per innecessaris, per convèncer-vos que Franco va ser, a més de deslleial, un criminal de guerra, un convicte dels delictes de crims contra la humanitat i crims contra la pau. I no ho dic jo, ho va dir l'ONU en la seva resolució 39/1946 declarant: "... En origen, naturalesa, estructura i conducta general, el règim de Franco és un règim de caràcter feixista, establert en gran part gràcies a l'ajuda rebuda de l'Alemanya nazi de Hitler i de la Itàlia feixista de Mussolini. "


Franco i Hitler, Alemanya i Espanya

En aquesta part del seu text Dimas compara la situació de la figura de Hitler a Alemanya:
"Fer abstracció de la personalitat militar, separant-la de la política del personatge, per justificar una i no qüestionar altra, és un exercici d'impossible comprensió que només el cinisme pot justificar, ja que aquesta mateixa raó portaria als vostres correligionaris nazis a reivindicar el culte a la memòria d'Hitler, basant-se en el valor acreditat pel cap Adolf Hitler, creditor que va ser de la Creu de Ferro en la i Guerra Mundial, desvinculant del seu paper com a promotor de la II Guerra Mundial i l'Holocaust ".



"Patriotisme sarsueler"

Pensa l'autor d'aquesta carta que "és aterridor poder ara certificar que, tal com sospitàvem alguns, estàvem manats pels hereus ideològics dels que van fer la guerra amb Franco. Havíem suportar per no renunciar a la nostra vocació, haver de patir els vostres discursos de inflamat patrioterisme sarsueler, mentre a les sales de banderes, en les càmeres i cafeteries d'oficials, als clubs i durant les converses relaxades al final de les maniobres, us dedicàveu a deixar anar la retestinada devoció que us mereixia la dictadura franquista i les "glòries" d'aquell dictador menyspreable i traïdor.

Fins a la caiguda del mur de Berlín, el Dia de les Forces Armades alemanyes va ser el 20 juliol. Sabeu què es commemora en aquesta efemèrides? L'atemptat contra Hitler en la "cau del llop". Una acció que, encara que frustrada, dignifica el compromís d'alts comandaments i civils alemanys per acabar amb el tirà; des de llavors cada 20 de juliol al pati d'armes del Bendlerblockde Berlín, té lloc una solemne cerimònia en la qual els comandaments de l'Exèrcit, de l'Armada i de la Luftwaffe, recorden i rendeixen homenatge a aquells herois que van sacrificar les seves vides per acabar amb el dictador. A l'inrevés que vosaltres, els signants del Manifest d'adhesió a la memòria Franco, que amparáis vostre fals patriotisme envolviéndoos a la bandera d'Espanya, somiant que ho feu amb la bandera de l'esparver sota l'ombra sinistra del record al dictador.

Teniu la sort de viure en una Democràcia, guanyada i regada amb la sang i el sacrifici heroic dels compatriotes que es van oposar al règim del vostre cabdill, democràcia que per incompleta i poc desenvolupada, us permet dir el que dieu, perquè d'estar en Alemanya exaltant la figura del cap Adolfo, ja endevineu el lloc on podíeu estar tots concentrats en aquests moments ".



Un manifest susceptible de delicte d'enaltiment del terrorisme

A la part final de la carta oberta Dimas titllen de "desafiament contra el govern legítim" i de "enaltiment del terrorisme" el text del manifest pro Franco: "El vostre no és només un manifest pro franquista, és un desafiament frontal i bel·ligerant cap el Govern legal i legítim d'Espanya, que aquest no pot tolerar sense fer desistiment de la seva obligació de fer respectar les lleis, i entre elles l'article 578 del Codi Penal que fa al delicte d'enaltiment del terrorisme, perquè terrorista va ser el règim de vostre adorat Franco i als seus acòlits, vius o morts, fent-los objecte penal de l'article 607 bis que assenyala i castiga els delictes de lesa humanitat, aquells que justifiqueu amb la vostra fina cirurgia mental, com si amb la Vall dels Caiguts estiguéssim davant el debat de què fer amb les restes del doctor Jekyll i míster Hyde. No es pot disseccionar la figura de Franco separant al Franc-plau del Franc-dolent. Només hi va haver un Francisco Franco, el qual va trair la seva promesa, va promoure una cruenta guerra civil i va sumir a Espanya i als espanyols en una dictadura de quaranta anys, omplint les cunetes de la nostra pàtria amb desenes de milers d'assassinats ".

Volar amb dinamita la Vall dels Caiguts

L'ex oficial de l'Exèrcit de l'Aire demana que es dinamiti la Vall dels Caiguts amb aquest epíleg: "El 1945, una disposició del Comandament Militar Aliat a Berlín, va ordenar que tots els monuments d'exaltació del nazisme" fossin volats amb dinamita i la seva runa triturats i convertits en graveta d'obra pública ". Els que de vosaltres estiguin d'acord a manifestar públicament el seu acord amb aquell decret que doni un pas endavant ".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS