dijous, 3 de maig del 2018

Elsa Artadi nova presidenta del govern de la Generalitat de Catalunya. De fet, en el partit republicà avalen aquesta proposta des de fa temps i consideren que aquest era el nom que Puigdemont tenia en ment des del principi en cas de no poder prosperar la seva pròpia investidura.







El nom d'Elsa Artadi com a candidata de consens per a la presidència de la Generalitat torna a ser una opció més que possible. Jordi Sànchez, ha avalat avui les seves capacitats per assumir el càrrec i des d'ERC han ofert la seva benedicció. Tot depèn de la decisió final que prengui el president Puigdemont, que va convocar a tots els diputats de la seva formació a una reunió a Berlín en la qual podria comunicar el nom d'un quart candidat que desbloquegi la situació actual i serveixi per formar govern. Entre els republicans estan tan decidits a recolzar aquesta solució final al bloqueig de la investidura que asseguren que "si efectivament d'aquest cap de setmana sorgeix una proposta" per part de Puigdemont en aquest sentit, la setmana que ve podria haver-hi un nou debat d'investidura , de manera que "això pot ser qüestió de dies".

El secretari d'Economia de la Generalitat i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, va insistir en la necessitat que hi hagi un Govern ja, que no es prenguin decisions que provoquin més empresonaments ia evitar parlar de noms de potencials candidats. Va fer una expepción per parlar d'Artadi. De fet, en el partit republicà avalen aquesta proposta des de fa temps i consideren que aquest era el nom que Puigdemont tenia en ment des del principi en cas de no poder prosperar la seva pròpia investidura o les de Jordi Sànchez o Jordi Turull.

Segueix la reforma de llei per investir telemàticament a Puigdemont

L'eventual investidura d'Artadi la setmana que no suposa que Junts per Catalunya renunciï de cap manera a la de Puigdemont. El seu portaveu s'ha encarregat de sufocar els rumors que han apuntat a la seva investidura, però deixant ben clara la seva vocació de servei a la causa sota la qual està en tot cas disposada a fer el que sigui necessari. La seva investidura permetria mantenir viu el pacte amb ERC traslladat a la CUP per un govern alternatiu a l'exili, l'anomenat 'espai lliure de Brussel·les', que aquesta vegada es podria veure a cavall entre Alemanya i Bèlgica, amb una Assemblea d'Electes en el paper del Parlament i un consell de la república a imatge del Govern d'Artadi, presidit aquest sí per Puigdemont.

La majoria independentista al Parlament de Catalunya manté el pols contra la Justícia per a aquesta investidura. Junts per Catalunya, ERC i la CUP aposten per mantenir la reforma de la llei de Presidència per facilitar una investidura a distància de Carles Puigdemont malgrat les advertències del Tribunal Constitucional. Dijous, l'Alt Tribunal va acceptar a tràmit el recurs contra la investidura de Puigdemont i mantenir les mesures cautelars per a qualsevol intent de repetició. El Constitucional entén a més que la reforma de la llei de Presidència plantejada per Junts per Catalunya està afectada per aquestes cautelars.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS