dimecres, 17 de gener del 2018

Policia espanyola .365 Videos de la repressió viscuda a Catalunya per la policia espanyola al referèndum de l'1 d'octubre de 2017

























https://spanishpolice.github.io/

La policia i la Guàrdia Civil han actuat en diversos col·legis electorals que intentaven obrir les seves portes perquè se celebrés el referèndum il·legal convocat pel Govern de Carles Puigdemont, suspès pel Tribunal Constitucional. Malgrat l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya donada als Mossos perquè desallotgessin col·legis i impedissin la seva obertura, els agents de la policia autonòmica s'han limitat, en la majoria dels casos, a patrullar al voltant dels centres. Poc abans de les nou del matí, hora d'obertura dels col·legis, la policia ha carregat amb els activistes apostats a les portes dels col·legis. Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), de moment les càrregues policials han deixat 38 persones ferides, de les quals 35 són lleus i tres menys greus.

Un portaveu de la policia ha admès l'ús de pilotes de goma al carrer Sardenya, un element antiavalots que està prohibit a Catalunya des de maig de 2014
Compilation POLICE INTERVENTIONS CATALONIA

Un dels centres en què ha irromput la Guàrdia Civil ha estat el de Sant Julià de Ramis (Girona), on estava previst que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acudís a les 9.30. La policia ha carregat contra el més d'un centenar de persones que estaven concentrades a l'exterior del pavelló intentat impedir l'entrada de les forces de seguretat, moment en què els agents han intervingut i diversos dels concentrats han caigut a terra. La policia, que ha estat rebuda pels que estaven dins cantant Els Segadors, ha accedit al centre després de rebentar portes i ha requisat les dues urnes que hi havia.


Les actuacions policials s'han donat en diverses localitats de tot Catalunya, tot i que els principals incidents s'han donat, a més de Sant Julià de Ramis, en escoles de Barcelona com l'institut Ramon Llull; l'escola Mediterrània, a la Barceloneta, o el col·legi Prosperitat, a Nou Barris. Els agents antiavalots de la Policia Nacional també s'han desplegat formant un cordó de seguretat per impedir l'entrada al col·legi Infant Jesús de Barcelona, ​​centre en el que estàveu previst que votés l'expresident Artur Mas. El mateix han fet a l'escola Nostra Llar de Sabadell (Barcelona), on havia d'anar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. El portaveu del Govern català, Jordi Turull, no ha fet balanç de ferits, tot i que ha assegurat que ho farà més tard.

Els incidents també s'han produït en altres centres com l'Institut d'Educació Secundària Jaume Balmes de Barcelona, ​​on han desallotjat els concentrats, o bé l'Escola Mediterrània, al barri barceloní de la Barceloneta. Allà la Policia Nacional ha carregat contra diversos dels activistes que intentaven protegir l'escola perquè no ocupés l'escola. La intervenció s'ha saldat amb ferits, que han estat atesos pel Servei d'Emergències de Catalunya. La policia ha acabat fent-se amb les urnes de l'escola.

Antiavalots del Cos Nacional de Policia i concentrats a l'Escola Ramon Llull de Barcelona pel referèndum han protagonitzat un altre enfrontament al voltant de les 9.00. Com a resultat, el carrer de Consell de Cent de Barcelona es troba tallada al públic, i els desenes de concentrats tracten d'impedir l'accés dels agents, que han empès els manifestants que s'acosten al cordó policial. Mitja dotzena de furgons es troben aparcats als voltants del centre, ubicat a l'avinguda Diagonal de la capital catalana, prop de la plaça de la Monumental. La policia ha aconseguit desplegar-se i ha confiscat les urnes.

Passades les 9.40 hores d'aquest diumenge, la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Clara Ponsatí, ha tractat d'impedir l'entrada d'agents del Cos Nacional de Policia a la seu del departament envoltada d'algunes escenes de càrregues policials. A la seu departamental, havia començat la votació del referèndum il·legal sobre les 9.20 hores, on s'han constituït cinc taules electorals, ara intervingudes pels agents, que han aconseguit accedir al recinte tot i la resistència dels concentrats. Cada vegada que sortia una persona que ja havia votat es produïa una ovació, tot i que hi havia persones a l'entrada persones pendents d'una possible arribada de les forces de seguretat, com ha passat en altres escoles de Barcelona.

Una desena de bombers de la Generalitat ha acudit al domicili del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, a Sant Vicenç dels Horts (Barcelona), per escortar i que pugui anar a votar al col·legi habilitat al mateix carrer on viu i on els Mossos d'Esquadra tracten d'impedir que es voti.

Els Mossos d'Esquadra han tancat 90 punts de votació pel referèndum il·legal, segons fonts del cos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS