dilluns, 20 de novembre del 2017

Els comptes de la Seguretat Social estaven sanejades i sense cap tipus de deute, i Rajoy trenca la Seguretat Social en tan sols cinc anys de govern, la baixada dels salaris, la precarietat laboral i l'elevada xifra d'atur no generen la mateixa quantitat de diners que abans.







L'any 2011 Mariano Rajoy agafava el relleu a José Luis Rodríguez Zapatero com a president del Govern. En arribar, els comptes de la Seguretat Social estaven sanejades i sense cap tipus de deute, comptant amb un elevat patrimoni que havia anat augmentant a poc a poc durant la legislatura de Zapatero, encara que en l'últim any va baixar lleument.

No obstant això, els números dels comptes de la Seguretat Social van començar a caure en picat a partir del 2012, posicionant-se en l'actualitat en un nivell tan escàs que resulta més que preocupant. En concret, el patrimoni net de la Seguretat Social va arribar números vermells situant-se al tancament de l'exercici de 2016 a -176.000.000 d'euros, unes dades que, segons l'institut de previsió, suposarien la dissolució si es tractés d'una empresa privada.

Tota aquesta pèrdua patrimonial que reflecteix avui en dia la Seguretat Social coincideix amb tots els diners que el govern de Rajoy ha tret de l'anomenada guardiola de pensions (Fons de Reserva de la Seguretat Social), unes reserves que han anat en detriment fins a estar gairebé esgotades. Aquest fons aconsegueix en l'actualitat unes xifres de 11.600 milions d'euros, quan a l'arribada de Rajoy al govern es trobava en gairebé 67.000 milions d'euros.

Una de les causes de tanta pèrdua és la creació d'ocupació de baixa qualitat
Una de les principals causes de la pèrdua de diners en comptes de la Seguretat Social es deu al model de creació d'ocupació de baixa qualitat desenvolupat per Mariano Rajoy. Quan es va posar al capdavant de Govern van ser molts els canvis que va introduir, però un dels més importants va ser la reforma laboral llançada a principis de 2012.

La creació d'ocupació sempre ha suposat una de les grans preocupacions de la societat i des del govern de Rajoy van intentar posar fre a l'augment de l'atur amb una llei que l'únic que va aconseguir va ser generar llocs de treball de baixa qualitat. Amb el temps la xifra d'afiliats a la Seguretat Social ha millorat, però, els nous cotitzants no generen la mateixa quantitat de diners que abans, quan aportaven molt més diners als comptes d'un sistema que és el suport principal de les pensions.

D'aquesta manera, la baixada dels salaris, la precarietat laboral i l'elevada xifra d'atur que encara impera a Espanya no contribueixen a assegurar el manteniment dels comptes de la Seguretat Social, les que permeten pagar les pensions i garantir el futur de moltes persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS