dilluns, 3 de juliol del 2017

Els organitzadors del festival de música anual de Bråvalla a Suècia han decidit retirar-se de l'esdeveniment de 2018 després de que el festival d'aquest any estava marcat per la violència sexual. La policia diu que busca més d'una desena d'informes de molèstia i almenys quatre casos de violació.





La policia sueca ha confirmat que està investigant quatre possibles violacions i uns quaranta informes de molèstia que es van informar sobre els motius del festival musical de tres dies, que van concloure l'1 de juliol a prop de la ciutat sud-sueca de Norrkoping.

Segons informes, una noia adolescent va ser assaltada sexualment al festival durant un concert del músic local Håkan Hellström el divendres, segons va informar la policia el dissabte, i va afegir que també estan buscant informes múltiples de molèstia.

Com que la notícia de l'incident va encertar els titulars, l'empresa a càrrec del festival, FKP Scorpio, va emetre un comunicat, va denunciar la violència i va anunciar que l'esdeveniment es cancel·lava l'any vinent.

"Les paraules no poden descriure el increïblement trist que tenim sobre això, i lamentem i condemnem moltíssim això. Això no està bé. No acceptem això al nostre festival ", diu la declaració.

Al dir que han fet "tot al nostre abast", per evitar la violència sexual al festival, els organitzadors van argumentar que el problema en si mateix va molt més enllà de Bråvalla i els festivals de música en general i es refereix a Suècia en general.

"És un gran problema social que afecta totes les parts de la nostra societat. Absolutament no només festivals. Hi ha al voltant de cent violacions diàries a Suècia i és un repte que la societat ha d'afrontar ", van dir els organitzadors.

L'empresa va negar els informes de mitjans de comunicació que la cancel·lació de l'esdeveniment va ser provocada per pèrdues financeres que va patir l'any passat i no per problemes de seguretat ni ètica.

"Òbviament, no és gens econòmic executar un festival tan relacionat amb la violència i la inseguretat. Però dir que utilitzem la violència com una excusa per no fer-ho l'any que ve és una especulació notable i cínica ", va dir la companyia en un comunicat de premsa, citat per Expressen.

Mentrestant, les acusacions sobre delinqüència sexual van continuar acumulant-se, i la policia va anunciar el diumenge que altres tres dones havien informat d'incidents davant l'aplicació de la llei.

Una dona va dir a oficials que havia estat atacada per dos homes en una carretera que conduïa des del campament del festival i la colla va violar la nit del dissabte, segons el portaveu policial Thomas Agnevik, citat per Expressen.

Una altra presumpta víctima va dir que també va ser violada quan el concert de Håkan Hellström va tenir lloc al festival. La policia creu que no hi ha un vincle entre el seu cas i el de la primera víctima, excepte en el mateix moment i lloc.

En un quart cas, una dona es va queixar davant la policia d'una trobada sexual consensual que va sortir malament, quan un pare masculí es va negar a parar malgrat els seus motius.

Fins ara, la policia no ha identificat sospitosos en cap dels casos, però va encomiar la decisió dels organitzadors de mantenir l'esdeveniment en suspens.

"És la meva opinió personal que si no es pot dur a terme el festival sense que hi hagi una víctima de delicte, no hauria d'haver-hi un festival", va dir a Expressen Agnevik, portaveu de la policia.

Comentant sobre l'escàndol de la violència en el festival, el primer ministre suec Stefan Lofven va denunciar els delictes reportats com "actes desagradables" que cal aturar.

Jan Björklund, líder del Partit Popular Liberal de Suècia, també va condemnar els atacs, descrivint-los com "esdeveniments atroços".

"Els festivals han de ser un lloc d'alegria: per a tothom. Es requerirà una forta acció de la comunitat, els organitzadors, la policia, els pares i nosaltres si volem posar fi a la violència sexual contra les dones ", va dir el diumenge.

El festival havia atret notorietat per la seva història d'incidents de violació. L'any passat, va acusar polèmica després de cinc violacions i es va informar a la policia d'una sèrie d'incidents d'assalt i groping.

Més de 83.000 persones van rescatar mentre intentaven travessar el perill de Líbia que es van portar a Itàlia fins a aquest any, segons l'ONU, mentre que més de 2.160 han mort intentant, diu l'Organització Internacional per a les Migracions.

La Creu Roja d'Itàlia ha advertit que la situació dels centres de recepció superpoblats del país s'està convertint en crític.

El ministre de l'Interior, Minniti, es va reunir amb els seus homòlegs Gerard Collomb de França, Thomas de Maiziere d'Alemanya i el comissari de la Unió Europea per als refugiats Dimitris Avramopoulos a les 6 de la tarda a la capital francesa.

Fins i tot abans de la reunió, els seus plans es van trobar amb menyspreu sobre el dret polític d'Itàlia.

"L'intent d'involucrar a Europa, que clarament no fa casta, és patètic", va dir Paolo Romani, cap del partit de l'ex primer ministre Silvio Berlusconi al Senat, en què es demanava la prohibició dels ports.

Minniti va dir que Roma estaria impulsant una forma de traslladar el procés d'aplicació d'asil d'Itàlia a Líbia i portar de manera segura a Europa els que guanyen el dret a la protecció.

"Hem de distingir abans de partir (a través de la Mediterrània) entre els qui tenen dret a la protecció humanitària i als que no ho fan.

"I, sobre la base de les decisions preses per l'ACNUR, hem d'assegurar-nos que els primers partisquen per Europa, mentre que els immigrants econòmics són repatriats voluntàriament" als seus països d'origen, va dir.

Segons informacions de mitjans de comunicació italianes no oficials, Roma probablement demanaria que es redactés un codi de conducta europeu per als vaixells d'ajuda privats, amb el Corriere della Sera dient que els vaixells que no havien complert podrien ser "confiscats".

http://www.paulgolding.org.uk/not-fing-okay-swedish-music-festival-canceled-after-spate-of-migrant-rape-cases/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS