dilluns, 6 de març del 2017

La "Associació de la Premsa de Madrid", al servei del franquisme i dirigida ara per la periodista reaccionària Vicotria Prego, es queixa de Podem. L'Associació de la Premsa de Madrid (APM) ha rebut una petició d'empara d'un grup de periodistes que se senten assetjats i pressionats per l'equip directiu de Podem i persones properes als cercles.







D'entre els perles que han dirigit aquesta associació de periodistes addictes al règim (abans al franquisme i ara als borbons) destaca en 1955, l'exdirector del diari "El Sol" Manuel Aznar es va fer amb la presidència de l'APM. Durant la seva etapa presidencial, va col·laborar en la redacció de la qual es va cridar "Declaració de Principis del Periodista espanyol", en el qual s'assegurava que els periodistes espanyols professaven "la religió catòlica" i que eren "afectes als principis del Moviment Nacional" .

 Un exemple de la trajectòria al servei de, dels caps del periodisme patri. Com el cas de l'històric periodista d'extrema dreta i Directe de l'ABC, Luis María Ansón, o en l'actualitat Victòria Prego, exemple viu de genuflexió al règim. Doncs aquesta Associació ha emès una Comunicat queixant-se de ... .. Podem.

 Sobre l'estat de laprofesión, la censura, tancament de mitjans, periodistes que no cobren, ets, etc, etc, ni una paraula. S'espera que el proper comunciado sigui o de Veneçuela o de Corea del Nord ....
L'Associació de la Premsa de Madrid (APM) ha rebut una petició d'empara d'un grup de periodistes que se senten assetjats i pressionats per l'equip directiu de Podem, encapçalat per Pablo Iglesias, així com per persones pròximes a aquest cercle.

Considerats els testimonis i les proves documentals aportades per aquests periodistes, l'APM exigeix ​​a Podem que deixi d'una vegada per totes la campanya sistematitzada d'assetjament personal i en xarxes que ve portant a terme contra professionals de diferents mitjans, als quals s'acovardeix i amenaça quan està en desacord amb les seves informacions.

Aquesta campanya ha estat denunciada per un grup d'informadors, que han aportat proves documentals i als que l'APM ha decidit emparar.

D'acord amb aquesta denúncia, l'assetjament de membres de Podem es materialitza de manera reiterada i des de fa més d'un any en atacs a periodistes en les seves pròpies tribunes, en retrets i al·lusions personals en entrevistes, fòrums i actes públics, o directament al Twitter .

Aquestes pressions també es realitzen de forma personal i privada amb missatges i trucades intimidants.
L'assetjament pretén minar la credibilitat i el prestigi d'aquests professionals, sotmesos a vegades a un bombardeig constant de missatges que intenten desqualificar o ridiculitzar el seu treball i retallar la seva llibertat d'informació.

L'APM considera totalment incompatible amb el sistema democràtic que un partit, sigui el que sigui, tracti d'orientar i controlar el treball dels periodistes i limitar la seva independència.
L'estratègia d'assetjament de Podem vulnera d'una manera molt greu els drets constitucionals a la llibertat d'expressió ia la llibertat d'informació i coarta el lliure exercici del periodisme, que és imprescindible per preservar la salut d'una societat democràtica com l'espanyola.

Aquesta inacceptable campanya, que està creant un estat de por entre els periodistes, té com a fi el de persuadir-los que els convé escriure al dictat de Podem, a més de tractar de conduir-los cap l'autocensura.
L'APM recorda Podem que pot recórrer al dret de rectificació quan jutgi que una informació incompleix el necessari principi de veracitat, en lloc d'atacar de forma inadmissible al seu autor o al medi que la publica.

També és important que tots els partits siguin conscients que la crítica respecte al comportament i les manifestacions de qui ostenta un càrrec públic, encara que pugui molestar o ferir, és legítima, d'acord amb la jurisprudència emanada del Tribunal Suprem.
L'APM demana als periodistes que resisteixin les pressions, vinguin d'on vinguin, en el convenciment que aquesta associació els empararà sempre en la defensa del seu dret a la llibertat d'expressió i en el seu deure d'exercir la llibertat d'informació.

També sol·licita als mitjans que protegeixin i donin suport als seus periodistes sortint al pas de qualsevol campanya que tracti d'impedir que els ciutadans rebin informació veraç, rigorosa, diligentment contrastada i d'interès públic.

Només una premsa independent i sense por pot complir la seva missió fonamental de control del poder. Només uns mitjans ferms en la defensa de la llibertat d'expressió poden frenar les temptacions dels poderosos d'eludir la rendició de comptes a què estan obligats en una democràcia com la nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS