divendres, 31 de març del 2017

El sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) denuncien que hi ha centenars d'alts càrrecs d'Hisenda que ensenyen a assessors fiscals i advocats com eludir impostos a entitats privades en què els responsables de l'Agència Tributària exerceixen de professors, activitat que obre la dubte sobre la seva compatibilitat amb el càrrec.




El sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) denuncia que hi ha centenars de cursos en què "alts responsables d'Hisenda" instrueixen els assessors internacionals i grans despatxos tributaris en tècniques per "eludir impostos i evitar les mesures antielusió, ratllant el límit del decòrum i de la llei d'incompatibilitats ", segons van posar avui de manifest en el marc de la XV edició del seu Congrés Nacional a Alacant.

En un comunicat, Gestha considera que al correcte exercici de les funcions públiques de determinats responsables de l'Agència Tributària i del Ministeri d'Hisenda "xoca amb la seva activitat més que freqüent" en multitud d'actes docents, el que obre el dubte sobre la seva compatibilitat amb el càrrec, atès que podria "menyscabar l'estricte compliment dels seus deures, quan no comprometre la seva independència o imparcialitat".

En aquest sentit, els tècnics assenyalen que tot i rebre "altes retribucions amb ingents incentius", és freqüent trobar en els claustres de professors a subdirectors generals i alts responsables de l'Oficina Nacional de Fiscalitat Internacional (ONFI), de la Delegació Central de grans Contribuents o de la Direcció general de Tributs, per citar alguns exemples.

Aquests "docents", segons Gestha, compten ja amb elevats salaris pels seus càrrecs exercits en Hisenda, que es mouen entre els gairebé 70.000 euros d'un sotsdirector adjunt de la Direcció General de Tributs, fins als més de 100.000 euros anuals que percep un cap d'equip nacional de la Delegació Central de Grans Contribuents o el cap de la ONFI.

En tot cas, els tècnics d'Hisenda consideren que no hauria d'aprofitar-el nom oficial del càrrec ocupat com "ganxo" per atreure alumnes als cursos, ja que les activitats privades lucratives no haurien de promocionar-se amb la utilització del càrrec.

exemples
Per Gestha, l'exemple més paradigmàtic és el d'un Màster en Direcció de Fiscalitat Internacional, el claustre de professors està format per 27 persones, de les quals 16 són inspectors d'Hisenda en actiu i 4 en excedència. I entre els 16 en actiu, afegeix, es troben els dos màxims responsables de l'Oficina Nacional de Fiscalitat Internacional (ONFI), de la Delegació Central de Grans Contribuents (DCGC) i de la Direcció General de Tributs -fins al passat desembre- i 05:00 subdirectors generals.

"Curiosament, aquest Màster dedica una part del seu temari, sense ser exhaustius, a les principals característiques dels paradisos fiscals més notables i règims fiscals privilegiats de major interès, planificació corporativa-societats holding, planificació financera internacional o planificació d'operacions internacionals sobre béns intangibles ", denuncia Gestha.

A més, els tècnics afirmen que l'assiduïtat amb la qual molts d'aquests funcionaris participen en aquest tipus de cursos, de vegades en horari matinal, podria ser constitutiva, si escau, de "infracció" de la Llei d'incompatibilitats, que exceptua del règim d'incompatibilitats a la docència només quan sigui "ocasional".

Per tot això, els tècnics de Gestha exigeixen a la Inspecció dels Serveis del Ministeri d'Hisenda que investigui el centenar de cursos organitzats per entitats privades, entre els quals figuren les grans consultores tributàries, en els quals alts responsables de l'Agència Tributària i del propi Ministeri han pogut informar dels criteris, pràctiques tributàries i projectes normatius.

Igualment, exigeixen que es esbrini el nombre i identitat dels alumnes que han assistit i si s'han formulat preguntes o consultes relacionades amb la problemàtica fiscal dels seus clients. A més, per al col·lectiu, aquesta elevada activitat docent dels alts càrrecs serveix per "engreixar les portes giratòries", en coincidir en la majoria de cursos amb els socis de consultores i grans empreses, "en les que posteriorment acaben prestant els seus serveis molts aquests funcionaris ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS