dimarts, 14 de febrer del 2017

LA INJUSTÍCIA, EL DIÀLEG I EL FAVORITISME DEL PP AMB ELS SULLOS. El BOE d'avui recull els primers 11 indults de 2017. Tres d'ells a condemnats per delictes contra la salut pública, un per lesions i els altres sis per prevaricació continuada.






























El Govern indulta als sis funcionaris del cas 'hores extres'
Canvia les seves condemnes per inhabilitació per suspensions temporals
El BOE d'avui recull els primers 11 indults de 2017. Tres d'ells a condemnats per delictes contra la salut pública, un per lesions i els altres sis per prevaricació continuada. Es tracta dels funcionaris i un exregidor implicats en el cas hores extra de l'Ajuntament de Trencada, pel que durant anys es va pagar a un funcionari, en forma d'hores extres, si nòmina treballs que el consistori havia d'haver adjudicat via contracte, aprovats en el Consell de Ministres de divendres passat.

La condemna té doble via: van donar un contracte a un funcionari -una cosa il·legal- i, a més, ho van fer via hores extra, un mètode totalment irregular. La pena es rebaixa, per als que tenen condemnes superiors de presó, a dos anys. Així, si el jutge així ho decideix, podran evitar l'entrada a la presó. A més, els indults canvien les seves condemnes d'inhabilitació per suspensions temporals, pel que no perdran els seus llocs ni la seva condició de funcionaris.

Ismael Puyana Román, exregidor de Festes i Personal, passa d'una condemna de quatre anys i mig de presó a una multa i dos anys; i de nou anys i tres mesos d'inhabilitació a una suspensió temporal de sis mesos, de manera que podrà tornar al seu lloc. Les mateixes condemnes i mateix tractament per a la funcionària Manuela Serrano, José Manuel Caballero, director tècnic de l'Ajuntament i Francisco Arjona, que era delegat de personal. Segons la sentència, tots dos van donar la seva aprovació a aquests mètodes. Els tres van ser condemnats, a més de per prevaricació, per falsificar documents oficials.

Manuel García, el funcionari que va realitzar les tasques encomanades per l'ajuntament en el seu taller, passa de sumar cinc anys i nou mesos d'inhabilitació a dues de suspensió. La seva pena de presó ja era de dos anys, per la qual cosa queda igual. Finalment, Miguel Fuentes, l'interventor, per al qual la condemna era de dos anys i set mesos d'inhabilitació, passa a estar suspès en la seva ocupació un mes.

L'Ajuntament va enviar la petició d'indult al juny, de la qual va excloure a l'exalcaldessa, Eva Corrales (PP). Però perquè la seva petició es va començar a tramitar més tard.

En aquesta nova ronda d'indults, el Govern segueix sense explicarel, en els decrets, per què els concedeix, cosa que sí va fer en l'anterior ronda de Setmana Santa i que el Tribunal Suprem li ha recriminat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS