diumenge, 13 de novembre del 2016

EL PP MAS DIALOGANT. Nova Llei de Desallotjament A fora morosos. Així ho dicta la Llei N ° 30201, la llei de desallotjament per inclusió de la "clàusula de violació a futur de l'arrendatari", que possibilita la restitució immediata dels predis arrendats als seus propietaris i treu a inquilins morosos en 15 dies .Inquilins que deguin dues mensualitats seguides seran desallotjats.







Aquells inquilins que per dos mesos consecutius no hagin pagat la seva mensualitat o deguin per 6 mesos seguits conceptes com la quota de manteniment, servei d'aigua, llum o l'assegurança per risc de pèrdua, seran desallotjats de l'immoble que arrenden.

Així ho dicta el reglament de la Llei d'Arrendament, que inclou els mecanismes d'arrendament, leasing immobiliari i el lloguer - venda, publicat pel Govern avui al Diari Oficial El Peruà.

Segons el Ministeri d'Habitatge, Construcció i Sanejament (MVCS), la mesura busca donar-li major seguretat jurídica al propietari. És a dir que els amos d'un habitatge en lloguer no la perdin o es vegin perjudicats, quan l'inquilí ha deixat de pagar els seus mensualitats.

El reglament publicat afegeix que altres causals de desallotjament són: Per venciment del termini contractual, resolució per mutu acord, per incompliment del contracte per part de l'arrendatari o per l'ús de l'immoble de manera diferent a habitatge.

Resolució del contracte

El document assenyala també que la resolució del contracte es donarà per mutu acord entre les parts, en acta amb firmes legalitzades, per l'ús de l'immoble de manera diferent a habitatge, sustentada en la comunicació notarial, per decisió de l'arrendador o l'arrendatari, havent comunicar la seva decisió de resoldre el contracte a l'altra part per carta notarial i per incompliment d'una o més obligacions de l'arrendatari o l'arrendador.

la garantia

La norma detalla que a l'inici del contracte, l'arrendatari dipositarà en el compte d'abonament de l'arrendador la suma establerta, per concepte de garantia del pagament de la renda convinguda i dels eventuals danys o deterioraments que es puguin haver ocasionat a l'immoble.

"L'import lliurat en garantia podrà ser usat per l'arrendador per reposar, a l'acabament del Contracte, de ser el cas, les condicions de l'immoble en l'estat en què es va lliurar, excepte pel deteriorament derivat del seu ús ordinari. Així mateix, pot ser usada, en segon ordre, al pagament de sumes degudes per renda o pels conceptes complementaris ", explica la publicació.

Acabat el contracte d'arrendament, la garantia, o el seu romanent, serà retornada a l'arrendatari, sense interessos.

A fora morosos. Així ho dicta la Llei N ° 30201, la llei de desallotjament per inclusió de la "clàusula de violació a futur de l'arrendatari", que possibilita la restitució immediata dels predis arrendats als seus propietaris.

A això se suma que des de novembre del 2015 està vigent el reglament de la Llei d'Arrendament, que dicta que aquells llogaters que per dos mesos consecutius no hagin pagat la seva mensualitat o deguin per 6 mesos seguits conceptes com la quota de manteniment, servei d'aigua , llum o l'assegurança per risc de pèrdua, seran desallotjats de l'immoble que arrenden.

Els processos de desallotjament poden durar entre 2 i 4 anys ja passen per diverses etapes plenes de tràmits, advocats, magistrats, etc, però per evitar arribar a això i que el llogar el seu immoble es converteixi en un malson has de saber el següent:

En 15 dies. La Llei de l'inquilí morós indica que el propietari podrà desallotjar l'arrendatari sempre que s'hagi signat un contracte en el qual s'hagi inclòs "la clàusula de violació futur", les signatures han d'estar legalitzades a un notari públic o per un jutge de pau , i si el termini del contracte va vèncer o es va resoldre per falta de pagament.

La clàusula. Aquesta assenyala que l'inquilí es compromet a abandonar el predi per venciment del contracte o per incompliment de dos mesos més quinze dies de renda.

El desallotjament. Un cop el llogater sigui notificat tindrà 6 dies per contestar acreditant la vigència del contracte o cancel·lant el deute. I en cas no contesti s'emetrà una ordre de desallotjament a executar-se en 15 dies hàbils.

La renda impagada. El deute de l'arrendatari judicialment reconeguda origina la seva inscripció al Registre de Deutors Judicials Morosos. Aquesta inscripció tindrà vigència fins a l'extinció de l'obligació.

Però, a més, l'arrendador té el dret de requerir el pagament d'aquests càrrecs en un procés únic d'execució. Per a això, ha d'acreditar instrumentalment la relació contractual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS