divendres, 7 d’octubre del 2016

FAES perdrà més d'un milió a l'any després de desvincular del PP, per la qual cosa beneficiarà i FAES podrà rebre donacions anònimes i no haurà d'informar al Tribunal de Comptes de l'origen d'aquelles que superin els 25.000 euros.








Ja no podrà optar a dues subvencions que són exclusives per a aquest tipus de fundacions: les que reparteix el Ministeri de Cultura i les que corren a compte de Cooperació Internacional
El 2015, aquests ajuts van suposar més de la meitat dels seus ingressos .

Li permetrà eludir els controls establerts pel Tribunal de Comptes i pot acceptar donacions anònimes .

La Fundació FAES ha aprovat avui desvincular-se del PP. Aquesta decisió comporta una conseqüència directa: en deixar d'estar unida a un partit amb representació parlamentària, ja no podrà optar a dues subvencions que són exclusives per a aquest tipus de fundacions: les que reparteix el Ministeri de Cultura i les que corren a compte de Cooperació internacional.

D'aquesta manera, deixarà de rebre més d'un milió d'euros a l'any. El 2015, sumant les dues partides, els ajuts van arribar 1,2 milions d'euros; el 2014, 1,3; i, el 2013, més d'un milió i mig. Aquestes xifres, això sí, són molt inferiors al que estava acostumada la fundació en èpoques en què el pastís a repartir era molt més gran. El 2008, per exemple, va rebre més de 3,8 milions.

Aquest any, de moment, la fundació presidida per José María Aznar ha rebut uns 460.000 euros només de Cooperació Internacional, unes ajudes destinades a la realització de projectes -normalment xerrades o esdeveniments- destinats a la "consolidació de la democràcia" en països en desenvolupament. L'altra ajuda de 2016 destinada en exclusiva a les fundacions de partits, la qual reparteix Cultura, encara no ha distribuït els 1,3 milions assignats. Si FAES es va presentar a la convocatòria, podria rebre al voltant de 600.000 euros en les pròximes setmanes.

La pèrdua no és mínima. El 2015, segons els seus propis comptes, els ajuts a què renúncia després de separar-se del partit (1,2 milions) van suposar més de la meitat dels seus ingressos, que van sumar un total de 2,3 milions d'euros. Per 2016, preveuen que més de 800.000 euros dels 1,8 milions pressupostats provenen de subvencions públiques.

Després d'aquesta decisió, FAES renúncia a aquestes dues ajudes, però no són les úniques que rep de les arques públiques. Les fundacions de partits també es presenten, en ocasions, a subvencions que no són exclusives per a elles, com les de revistes culturals o per a activitats de divulgació de la Unió Europea, per exemple. A aquestes sí podrà seguir concorrent.

Desvincular-se del PP, això sí, li permetrà eludir els controls establerts pel Tribunal de Comptes i els límits a les donacions privades que marca la llei. Així, FAES podrà rebre donacions anònimes i no haurà d'informar al Tribunal de Comptes de l'origen d'aquelles que superin els 25.000 euros. Com receptora de subvencions públiques, si segueix participant, només haurà de retre el que li exigeix ​​la Llei de Transparència: comptes, pressupostos, organigrama, currículums i retribucions d'alts càrrecs i contractes, convenis o subvencions amb administracions públiques.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS