dimecres, 14 de setembre del 2016

Un grup de maçons han creat una associació per aportar els valors del col·lectiu a una Catalunya independent. El seu impulsor, 1 maçó de grau 33, JAUME SALINAS PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ ÀGORA maçònica, defensa que a Espanya només Catalunya ha declarat injusta la persecució que van patir per part del règim de Franco després de la Guerra Civil.



























La maçoneria sempre ha reivindicat el seu paper en grans revolucions i canvis polítics. Destaquen per exemple la influència de la Lògia de St. Andrew, a Boston, en l'incident del "te de Boston", i la presència del seu 'germà' Benjamin Franklin en el procés que va portar a la creació d'Estats Units. La seva empremta, defensen, està present en altres revolucions com la francesa.

Seguint aquesta línia, els maçons catalans no volen quedar-se fora del procés independentista. Han creat una associació, anomenada Àgora Maçònica, amb el "objectiu d'ajudar, des del diàleg i la reflexió, a aconseguir una Catalunya independent", tal com defensa el seu impulsor Jaume Salinas en una entrevista amb el diari 'El Punt Avui'.

Salines va ingressar a la maçoneria fa més de 25 anys i va arribar a assolir el grau 33. Va ocupar el càrrec de Venerable Mestre de la Gran Lògia d'Espanya. Ara està jubilat després d'una vida professional "dedicada a una de les principals entitats financeres".

La iniciativa de crear Àgora Maçònica va sorgir en un xat entre membres de la maçoneria catalana arran del que ha passat en les eleccions del 27-S. Asseguren que van veure clar "que habñia d'aprofitar l'empenta per fer alguna cosa pel nostre país".

La paraula i les xarxes socials com a eina
Segons asseguren des Àgora Maçònica, busquen utilitzar "la paraula i les xarxes socials" com a eines bàsiques per treballar i influir per la "plena independència de Catalunya", i ho fa com a via "per evitar enfrontaments entre nosaltres i en la societat catalana i per aportar els nostres valors en la construcció del nou país ".

Defensen, diuen, la implementació a Catalunya de valors sorgits de la revolució liberal i francesa com la llibertat de pensament, d'ensenyament, de religió, la separació de poders, el principi de solidaritat ...

Ja han contactat amb diversos estaments polítics i socials per donar-se a conèixer "i oferir els nostres serveis".

D'altra banda, reivindiquen que la Generalitat de Catalunya ha estat l'única institució de l'Estat espanyol que ha fet una declaració institucional reconeixent la maçoneria com a col·lectiu injustament perseguit amb el règim franquista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS