dilluns, 26 de setembre del 2016

Albendea (PP), exdirector del BBVA a Andalusia, va vota en contra a la dació en pagament i el Govern en funcions del PP concedeix la Medalla al Mèrit en el treball a Albendea que es va retirar de la política fa un any.








Juan Manuel Albedea Pabón va estar al Congrés fins a octubre de 2015
La llei estableix que el govern en funcions es limitarà al "despatx ordinari dels assumptes públics"
El BOE d'avui recull la concessió de set medalles de plata al Mèrit en el Treball, totes elles concedides per la ministra Fátima Báñez. Una d'elles va a parar a Juan Manuel Albendea Pabón qui, diputat del PP per Sevilla fins que es van convocar les eleccions de 2015.

Tal com es recull en la seva fitxa al Congrés, Albendea va ser diputat popular des de 1996 fins a octubre de 2015, a més de membre de la Junta Directiva Nacional del Partit Popular i del Comitè Executiu Regional del partit a Andalusia.

En 2013, va ser notícia a l'abstenir-se en la votació de la tramitació de la iniciativa popular per la dació en pagament. Ell ho va atribuir a un error involuntari. Abans d'entrar en política, segons va informar llavors El Confidencial, va ser director regional del BBVA a Andalusia.

Es va acomiadar de l'hemicicle amb 78 anys com el diputat de més edat -que no el més veterà, ja que va entrar en política amb 58 anys de la mà de Javier Arenas. Poc després de deixar l'escó, l'Associació Internacional de Tauromàquia el va convertir en membre, ja que havia estat un dels polítics més fervents defensors d'aquesta tradició.

Pot un govern en funcions atorgar medalles? La llei que el regula estableix que aquest "limitarà la seva gestió al despatx ordinari dels assumptes públics, abstenint d'adoptar, llevat de casos d'urgència degudament acreditats o per raons d'interès general l'acreditació expressa així ho justifiqui, qualssevol altres mesures".

La Medalla al Mèrit en el Treball, diu el seu reglament, "es concedeix en mèrit d'una conducta socialment útil i exemplar en l'acompliment dels deures que imposa l'exercici de qualsevol treball, professió o servei, habitualment exercit; per la persona concessionària, o en reconeixement compensació de danys i sofriments patits en el lleial compliment d'aquest mateix deure professional ". La categoria de plata comporta el tractament d'il·lustríssim.


Protegit de Javier Arenas des de fa dècades, el diputat sevillà Juan Manuel Albendea va incendiar Twitter amb la seva abstenció a la iniciativa popular a favor de la dació en pagament que va reunir un milió i mig de signatures. Albendea va ser el congressista que va recolzar, en nom del PP, que els toros siguin considerats BIC (Bé d'Interès Cultural).

Albendea va atribuir a "un error que es comet amb freqüència" el seu vot d'abstenció. "No he trencat la disciplina de vot i molt menys en un tema tan sensible. No tenia consciència d'haver votat així, va ser una distracció, potser en aquell moment m'havien trucat per telèfon ", explica el diputat en declaracions a El Confidencial.
El diputat argumenta que sí que està d'acord en tramitar la iniciativa popular contra els desnonaments i que ningú en el propi Partit Popular li havia cridat l'atenció. "Si hagués estat així segur que m'haguessin sancionat", ha precisat a aquest diari. "M'he assabentat per el meu nebot de les fortes crítiques a les xarxes socials i de la informació que publica El Confidencial. M'agradaria que el aclarís", ha insistit Albendea.

La vinculació del diputat més veterà al Congrés amb el BBVA podria considerar-se una de les raons de la seva polèmica abstenció. Albendea cobra 66.534,41 euros en concepte de pensió de prejubilació amb el BBVA des de 1994, ja que va ser director regional a Andalusia en la dècada dels 80. També rep uns ingressos anuals de 1.905 euros en concepte d'accions de l'entitat financera. A més del pla de pensions al Congrés 4.162 euros (més un de privat de 86.891 euros), cobra 1.755,88 euros per les seves col·laboracions periodístiques. Ha escrit articles sobre toros a ABC de Sevilla i El Mundo d'Andalusia.

La declaració de béns patrimonials del parlamentari que apareixen al web del Congrés dels Diputats també dóna compte de les tres propietats que posseeix: un pis a Sevilla, adquirit al juny de 2003, i un altre a Madrid comprat a l'octubre de 1996. També compta des de maig de 2004 amb una casa adossada a la província de Cadis.
El BBVA li va concedir un crèdit hipotecari el 24 d'octubre de 1996 per valor de 162.273,27 euros. Encara ha de 52.615,18 euros. En la mateixa entitat financera va subscriure al desembre de 2009 i novembre de 2010 dos crèdits personals del BBVA per valor de 45.000 euros i 12.200 euros. En el primer ha 25.172,39 euros i en el segon, 10.747,88 euros.

Sorprèn conèixer el saldo de tots els seus dipòsits: tot just 448,81 euros, a data 20 de desembre de 2011. Aficionat als valors borsaris, les accions que posseeix a la Borsa tenen un valor de 43.750 euros. I posseeix al seu nom dos vehicles. El més antic (també el més potent) és un BMW 528, adquirit el 1998. També té un Seat Ibiza des de 2005.

Juan Manuel Albendea va entrar a treballar al Banc Atlàntic quan tenia 16 anys. Al Banc de Bilbao va accedir per oposició en l'any 1956 com a auxiliar administratiu. El 1994 va passar a ser prejubilat de l'entitat quan era l'adjunt al president amb categoria de director general. "Tots els meus béns han estat adquirits com a conseqüència dels meus ingressos pel treball. Mai he entrat en cap negoci ", reconeix en el capítol d'observacions de la seva declaració de béns patrimonials, que són" de caràcter de guanys, és a dir, sóc propietari del 50%. Els imports declarats són el 100% ".

Va entrar en la política als 58 anys, tot i que tenia vocació "des que era un nen", com reconeixia en la presentació del seu llibre Andalusia, on vas al juny de 2012. Albendea va ser president del Consell Social de la Universitat de Sevilla i vocal del Consell d'Administració de la RTVA (Ràdio Televisió Autonòmica Andalusa) en representació del Partit Popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS