dimecres, 24 d’agost del 2016

LA NOSTÁLGIA A FRANCO . A mig camí entre Madrid i Màlaga , "on encara governava Franco" , fanàtics i curiosos es poden trobar on s'honra ostentosament en una posada molt coneguda de la província espanyola , l'ex dictador Francisco Franco , l'objectiu general es preservar la memòria del "Generalísimo" en aquesta taberna la "Casa Pepe".




































A mig camí entre Madrid i Màlaga, a tocar de la carretera, els de descans, que coneix el conjunt d'Espanya: groc brillant pintar la posada ja brilla des de lluny, estampada en lletres vermelles sobre el nom de "Casa Pepe". El color no és casual: vermell i groc són els colors de la bandera espanyola, que estan presents a tot arreu, fins i tot en plats i tovallons. L'orgull nacional és una prioritat a la "Casa Pepe".

Tot en groc i vermell

A l'interior, al menjador, les taules són plenes al migdia de diumenge, també al taulell per instar a la clientela. De les parets pengen enormes caps de toro i de fotos amb Francisco Franco dotzenes. Cascos, gorres militars i d'una bandera dominat àguila de l'Espanya de Franco completen la decoració. El menú ofereix plats com la truita de gos constantment clàssica, abundant Xile o sandvitxos amb "pernil ibèric", el famós pernil.

A la botiga contigua es poden comprar records rellevants, com les ampolles de vi amb Franco-etiqueta. Hi ha "productes típics espanyols" per comprar: Caixa plens d'oli d'oliva, el pernil o la mel, tots amb l'ornament vermell i groc. En una vitrina són clauer, bossa i ulleres de sol, també disponible en els colors nacionals.

A la "Casa Pepe" incloure a les persones de ment similar per tal de delectar-se en l'antiguitat: moments en què encara en temps de Franco "llei i l'ordre" es va imposar i Espanya un "lot, país gran i lliure" era, a la tarda opinió amo d'un bar de Joan Navarro. Mentrestant, el local s'ha passat als seus dos fills, i per tant en mans de la tercera generació. Juan José Navarro, el més gran dels germans, donant una cervesa després d'una altra darrera el taulell. "Aquest bar és una espècie de museu", diu l'home de la barba, somriure darrere de les seves ulleres. Igual que tots els altres empleats aquí ell useu una camisa polo blau brodat vermell i groc en les mànigues i el coll.

bons vells dies

L'objectiu general era preservar la memòria del "Generalísimo", diu Navarro. Després de Franco havia alliberat el país després de la desastrosa aventura de la Segona República i, en certa guerra civil molt sagnant de les urpes del comunisme. Ell ho havia estat, que s'havia aixecat de nou el país. "Certament, ell era un dictador," va ser el 1936 passa a través d'un cop al poder, els 41 anys d'edat, s'afanya a afegir. per retre homenatge a la protagonista d'un cop d'estat i una posterior guerra amb centenars de milers de morts, Navarro no troba un problema. Només aquells que volien, jo estic en el seu pub. I tot aquell que es produeix aquí és benvingut, sinó que també respecten altres opinions.

Alguna vegada això no és sinó una actitud molt paternalista cap a la dictadura va ser, Navarro empeny abmildernd. A diferència de molts polítics contemporanis Franco no s'havia enriquit durant el seu regnat. Per sobre de tot, els espanyols han tingut un treball i un apartament, Navarro continua el seu discurs de defensa. El drama dels desallotjaments, que ara compleixen molts espanyols que ja no podien pagar les seves hipoteques encara no havien existit. El que més troba a faltar avui en dia, són la unitat i el patriotisme. L'espectre de l'eliminació, una Catalunya tossut, tot era impensable en temps de Franco. Fa dos anys que havia donat el conservador Partit Popular de Mariano Rajoy la seva veu, diu l'home. Avui en dia ja no sabia a qui ha de triar.

Una vegada més en la vora?

El seu pare no només era un convençut Franco-remolcs, sinó també un apassionat col·leccionista explica Navarro. Una i altra vegada els seus agents de la Guàrdia Civil o els membres dels objectes de record de la legió estrangera havien portat d'aquells temps, diu, no sense emoció. Navarro orgull està també en els nombrosos clients de la taverna. No només els membres de la Falange feixista tenen aquí des banquets regulars. Els seus clients inclouen els pocs supervivents de la "División Azul", que l'associació voluntària, que una vegada va participar sota el comandament de la Wehrmacht alemanya en la guerra contra la Unió Soviètica.

Sobre el comptador penjar retalls de diaris groguencs que mostren caricatures salvatges contra Espanya l'exprimer ministre Zapatero. El socialista que un cop va reunir amb la introducció del matrimoni homosexual i l'afluixament dels drets de la llei d'avortament Espanya i l'Església en contra d'ells, gent com un adefesio especial Navarro. Zapatero realment havia portat el país a un de nou, afirma l'anteriorment tan concentrat en propietari d'un bar de tolerància abans de tornar a girar a la seva clientela.

Orgull nacional Desafiant

"Tot això passa a ser part de la nostra història, no importa el que un es troba", diu una dona jove des del País Basc alegrement rient mentre ens fixem en les diapositives qüestionables decoració de la paret. Estava aquí per curiositat, s'havia presentat en el camí de retorn d'un viatge a Andalusia amb amics fer una parada. Un altre petit grup, l'exterior va aprovar una copa de vi davant d'un barril de vi-vermell-groc pintat, es veu en la qüestió de la motivació de la seva visita ganga bastant ombrívol. "Estem aquí perquè ens sentim espanyols", que està trencant un d'ells en última instància, va sorgir gairebé desafiant. Estava orgullós del seu país, a la seva història i tradicions, l'home li explica al final dels trenta anys. A Catalunya es podria estar amb una bandera espanyola difícilment pot mirar. «Si el Cleave, però" es llança a la ronda, mentre que els altres riguin d'acord.

A la taula contigua a una jove parella sent la demostració pública de la barra d'franc-culte en lloc d'ofensiva. "Aquí és completament per fet en el món ret homenatge al Caudillo, mentre que altres encara estan buscant els seus morts", va dir la dona, sacsejant el cap. El "altre", aquests són els descendents de les víctimes de Franco, investigar seu torn en verscharrten membres rases del camí fins a l'actualitat. justícia històrica, troba la dona, seria diferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS