divendres, 5 d’agost del 2016

"El TC òrgan corromput". la Constitució espanyola està morta a Catalunya "Violència judicial" contra la futura republica catalana. Joan Tardà, portaveu del grup al Congrés, assegura que l'Estat ha decidit iniciar la via de la "violència judicial" per tractar la qüestió catalana, el que els porta a no donar credibilitat al TC.







El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, adverteix que, en un escenari de "desobediència" o "desacatament" de les institucions catalanes a les resolucions del Tribunal Constitucional (TC), "no té sentit" que el Govern i el Parlament segueixin presentant recursos davant aquest tribunal. En una entrevista amb Efe, Tardà ha posat èmfasi que l'última resolució del TC, que va suspendre les conclusions de la comissió del procés constituent del Parlament i va obrir la porta a emprendre accions penals, visualitza un escenari de tensió creixent: "Si cal desacatar , desacataremos ".

El portaveu d'ERC al Congrés ha explicat que al seu partit "no li sorprèn" que l'Estat hagi triat "la via autoritària" per oposar-se a l'independentisme català, encara que en la majoria de països d'Europa en què hi ha territoris que desitgen la independència "s'opta per la via democràtica". "Estem veient com el Govern espanyol ja ha començat a utilitzar la violència judicial i, on abans hi havia canons i violència policial, ara hi ha el TC i el BOE", ha assenyalat Tardà. Això "contrasta", va afegir, "amb la forma d'actuar del Regne Unit pel que fa a Escòcia, en autoritzar un referèndum, tot i que el Scottish National Party tenia un 44% de suports i en les eleccions del 27S l'independentisme català va obtenir un 48% ".

Tots els països apel·len a vies democràtiques; només han optat per la via autoritària la Sèrbia de Milosevic o Turquia contra els kurds

En la seva opinió, utilitzar la "via autoritària" implicarà a curt o mitjà termini "més setge econòmic contra Catalunya, més clavegueres de l'Estat, més procediments judicials per desobediència i, en definitiva, més judicialització de la política". Davant d'aquesta situació, ha afegit, és previsible que des de Catalunya "hi hagi una resposta pacífica però ferma" i que s'entri en una fase "gandhiana", de resistència pacífica anàloga a la que va protagonitzar el líder nacionalista indi Mahatma Gandhi. Segons el portaveu dels republicans a Madrid, Catalunya "reaccionarà cívica i pacíficament" des de la majoria independentista que hi ha al Parlament, tot i que en funció dels esdeveniments aquesta situació podria acabar amb gestos de "unilateralitat" davant "la incapacitat de negociar".

"Tinc la impressió -va destacar- que les conseqüències de la violència judicial comportaran desacatos i escenaris 'ghandianos', amb la qual cosa presentar recursos (davant del TC) no tindrà sentit. De fet, amenaçaran amb la presó, i això implica multes, imputacions, inhabilitacions i amenaces penals per desobediència ". Al seu entendre, "la via autoritària porta a això i és el motiu pel qual gairebé tots els països democràtics han optat per vies democràtiques, només han optat per la via autoritària la Sèrbia de Milosevic o Turquia contra els kurds", ha considerat el dirigent republicà. Fins ara, tant el Govern de Junts pel Sí com el Parlament han anat presentant recursos a mesura que el TC anava suspenent lleis o resolucions aprovades des de Catalunya, així com també conflictes de competències, i es calcula que en total sumen una cinquantena.

"El TC és un òrgan corromput"
I és que, mentre els independentistes catalans reneguen del TC, han seguit presentat recursos per les seves resolucions: l'última vegada que s'ha obert aquesta oportunitat va tenir lloc després que el Constitucional hagi suspès la resolució del Parlament català que aprovava les conclusions de la seva comissió sobiranista, entre elles la creació d'un fòrum constituent que donés peu a una futura constitució en un Estat independent. I que, a més, va servir per iniciar el procés per sancionar la seva presidenta, Carme Forcadell, per desobeir a donar tràmit al debat sobre els treballs d'aquesta comissió. Ara, els independentistes es plantegen l'opció de no presentar més recursos al TC.

Si Govern i Parlament deixessin de recórrer davant del TC, no seria la primera vegada que això passa a Espanya, ja que el govern basc va actuar així quan el líder del PNB era Xabier Arzalluz. Segons Tardà, deixar de presentar recursos davant del TC seria coherent amb la "falta de legitimitat" que els partits sobiranistes atorguen a aquest tribunal. "Es tracta d'un òrgan corromput en les seves funcions -va apuntar- i si la seva funció principal és impartir justícia, això no ho pot fer un òrgan que és parcial. Només cal veure l'afiliació política dels seus membres, començant per la del seu president , que va ser militant del PP ", ha recordat. "De fet, -va opinar trigat la Constitució espanyola està morta a Catalunya des que es va produir la sentència del TC que va dinamitar un Estatut que prèviament havia estat ratificat pel poble català".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS