dimecres, 4 de maig del 2016

"Un referent a Europa", les dades mostren que l'economia catalana ha rebut durant el segon trimestre de l'any passat una inversió bruta estrangera productiva de 1.302 milions d'euros, un 422% més (5,2 vegades) respecte al mateix període del 2014 .







Catalunya ha rebut durant el segon trimestre de l'any passat una inversió bruta estrangera productiva de 1.302 milions d'euros, un 422% més (5,2 vegades) respecte al mateix període del 2014, quan es va assolir una xifra propera als 250 milions, segons va destacar el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. El membre del Govern va indicar que es tracta de l'import més alt en un segon trimestre de tota la sèrie històrica i que Catalunya concentra el 21,2% del total de les inversions estrangeres a Espanya d'abril a juny. En el conjunt del primer semestre, la inversió estrangera amb destinació a Catalunya va pujar a 1.959 milions, un 280% més.

REFERENT A EUROPA

Puig va afirmar, en un acte del sector turístic a Girona, que aquestes dades posen de manifest que Catalunya «és una de les economies més obertes i dinàmiques d'Europa». «Hem crescut més que mai i ens convertim en un referent a Europa», va assenyalar el conseller, que ha afegit que aquests bons resultats projecten a Catalunya com «una economia diversificada, sòlida» i capaç d'adaptar-se «a un món cada vegada més global ».

Les dades sobre inversió estrangera corresponen a una polèmica estadística que publica cada trimestre el Ministeri d'Economia. La pujada es produeix després de fortes caigudes durant els trimestres del 2014 que van suscitar un dur enfrontament entre la Generalitat i el Govern central sobre la metodologia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS