dijous, 19 de maig del 2016

Rebuig "més absolut" a la prohibició de les estelades. La Policia prohibirà l'entrada de estaladas. Prohibir estelades és un atac a la llibertat d'expressió, "sense ella no hi ha sistema democràtic que es pugui identificar realment com a tal, i per tant aquest atac injustificat i gratuït, tot i que s'adopti intentant argüir que amb això s'intenten evitar gestos de violència , podria paradoxalment produir l'efecte contrari ".























La llibertat d'expressió és una condició necessària perquè l'ésser humà es desenvolupi plenament en societat, ja que s'entén pel qual l'home per que es preocupa el dret a Colòmbia, no és l'home aïllat sinó l'home en societat. És així com l'article 1 diu que la República de Colòmbia es fonamenta en el respecte a la dignitat humana, el treball, la solidaritat i la prevalença de l'interès general. Per tant es busca amb la llibertat d'expressió a la realització de l'ésser humà com a individus dins d'una societat.

Però no només es busca la realització de l'individu amb la llibertat d'expressió, també la realització de l'Estat social de dret, democràtic, participatiu i pluralista. L'ésser polític es desenvolupa en un Estat democràtic, només si pot expressar-se lliurement, difondre el seu pensament, rebre informació veraç i imparcial i si és el cas fundar mitjans massius de comunicació que no podran per tant ser monopoli exclusiu de ningú, ni encara del estat.

Pel que fa a la responsabilitat social que se li imposa als mitjans de comunicació, és pertinent dir que això respon a les condicions de la societat actual. Amb raó deia Napoleó que temia més a un diari que a cent fusells. Doncs bé, avui en dia no es tracta només de diaris sinó de veritables mitjans massius de comunicació com la televisió i Internet que arriben a gairebé tots els confins del planeta i que a nivell nacional es difonen tan àmpliament que poden arribar a tenir efectes positius o negatius en forma molt àmplia.

Avui en dia els comentaris sobre aquests mitjans massius de comunicació són ja d'una altra magnitud, per exemple diu Eduardo Galeano que ja no els fins justifiquen els mitjans, sinó els mitjans de comunicació justifiquen als fins. Amb això ens dóna a entendre que les necessitats del mercat que no sempre són les necessitats de la majoria de la població, porten als detentors dels mitjans de comunicació que són generalment alguns grans grups econòmics a justificar qualsevol cosa per protegir els seus propis interessos.

En ocasions és tal el poder dels mitjans de comunicació que es veu afectat el dret de la lliure competència econòmica. Això es dóna quan grups econòmics propietaris dels mitjans de comunicació opten per promocionar els seus productes negant així en la pràctica als propietaris de productes de la seva competència, la possibilitat de comprar espais per a publicitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS