diumenge, 8 de maig del 2016

José María Aznar Botella, fill de l'expresident, a través del fons voltor pretén desnonar dos ancians malalts de Colmenar Vell. Els afectats només tindran un dia de termini per abandonar la llar entre la notificació oficial del llançament de l'immoble i el desnonament.







Un matrimoni d'ancians de 65 i 67 anys d'edat, el marit amb diversos problemes de salut, va ser desnonat el proper dimarts 10 de maig del seu domicili al municipi madrileny de Colmenar Vell. La parella no havia pogut fer front al pagament de la hipoteca de l'immoble que havien signat inicialment amb el Banc Santander.

L'habitatge va passar a mans del fons voltor Promontoria Holding, filial del fons d'inversions nord-americà Cerberus Capital, del qual és assessor Jose María Aznar Botella, fill de l'expresident del Govern, Jose María Aznar. El fons pretén vendre-la per un preu de 60.000 euros. Segons explica la filla del matrimoni afectat, el Banc Santander va afirmar en el seu moment que el mateix no valia més de 35.000 euros.


La PAH Serra Nord es va mobilitzar per la causa i va presentar un escrit fa més d'un mes al jutjat que instrueix la causa, sol·licitant la retirada de la mateixa. El secretari judicial responsable de l'execució respondre el passat 4 de maig, desestimant la suspensió i establint que el desnonament es durà a terme el dimarts 10 de maig i la notificació oficial d'aquest serà realitzada el dilluns 9 de maig.

El col·lectiu al costat de 15M Colmenar Viejo, ha realitzat una convocatòria pel proper diumenge 8 de maig a la Plaça de Bous de Colmenar Vell per protestar i exigir l'anul·lació del desnonament.

La filla del matrimoni ha manifestat la seva indignació perquè seran avisats amb un sol dia d'antelació i reclama almenys un mes més de termini al·ludint a l'article 704 de la Llei 1/2000, de 7 de gener, d'enjudiciament civil que estableix que "quan l'immoble la possessió del qual s'hagi de lliurar sigui habitatge habitual de l'executat o de qui en depenen, el secretari judicial els donarà un termini d'un mes per desallotjar-lo. Si hi ha motiu fundat, pot prorrogar el termini un mes més ".

Fins i tot, l'alcalde de Colmenar Vell, Miguel Ángel Santamaría Novoa, del Partit Popular, ha intentat intermediar amb el fons voltor, segons ha explicat la filla dels afectats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS