dimecres, 11 de maig del 2016

Falangistes, xenòfobs i anticatalans. Ciutadans té imputats a les seves files i, entre els seus càrrecs, hi ha qui ja ha tocat poder amb altres sigles, Ciutadans i la corrupció, un any silenciant la corrupció del PSOE andalús .






























Si el partit ja ha estat acusat de xenofòbia en diverses ocasions per propostes com l'esmentada deixar als immigrants fora de la sanitat universal, alguns dels seus cigrons negres només han contribuït a augmentar aquesta fama. Si bé és cert que van acabar sent expulsats, casos com els de Carlos López Martín i els falangistes de Getafe van incrementar les crítiques al partit taronja per xenofòbia.

El primer d'ells, excoordinador de joves a Madrid, va ser expulsat per haver escrit missatges a Twitter com "escoltar durant més de 15 minuts una conversa en accent llatí és perjudicial per a la salut". I en el municipi madrileny de Getafe, la formació de Rivera es va veure obligada a nomenar una gestora després d'haver expulsat a tres dels cinc dirigents de la seva junta directiva que havien pertangut als partits ultradretans de Falange i Espanya 2000.

D'altra banda, alguns dirigents de Ciutadans van sembrar polèmica per mostrar actituds anticatalanistes dins d'un partit, precisament, d'origen català. Francisco Gambarte, ja excandidat a la presidència d'Astúries, va renunciar després d'haver escrit, també a Twitter, que es netejaria el cul amb l'estelada catalana.

A aquests casos s'han sumat altres "cigrons negres" de la formació lligats a casos judicials que han posat en dubte el compromís de Ciutadans amb la lluita contra la corrupció. El primer va ser l'exnúmero dos de la formació, Jordi Cañas, que va abandonar el seu escó al Parlament després d'haver estat imputat per un delicte fiscal. Però a dia d'avui continua com a empleat del partit en qualitat d'assessor de l'eurodiputat Juan Carlos Girauta.

A ells s'uneixen altres tres casos similars: el número 22 de la llista de Ciutadans a les passades europees, Antonio Sánchez, està imputat en la Púnica; el candidat a Almeria, Miguel Cazorla, va ser imputat per impropiación indeguda; i el coordinador de la delegació territorial dels taronges a València, Fernando Mut, va ser imputat en el cas Innova, que investiga el suposat desviament de 6 milions d'euros que va concedir el Govern valencià destinats a un centre d'innovació a Gandia.

El president de Ciutadans (C 's), Albert Rivera, ha assegurat aquest divendres que no pot posar "la mà al foc" pels 20.000 candidats que presentarà la seva formació en les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim dia 24 i que els líders de la resta de formacions tampoc podran fer-ho. "Ni jo ni Mariano Rajoy ni Pedro Sánchez ni Pablo Iglesias ni ningú", ha apuntat.

En una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), Rivera ha destacat que Ciutadans és "l'únic partit d'Espanya que ha inclòs la incompatibilitat jurídica d'estar imputat per corrupció política i ocupar un càrrec públic o un càrrec orgànic". "M'agradaria que tots els partits se sumaran a això, a les llistes obertes i a les primàries", ha dit.

També ha destacat que el seu partit ha adoptat "mesures prèvies" contra la corrupció com "demanar a la gent currículums, fer entrevistes, seure amb la gent i fer un control ferri als càrrecs públics".

Crida a Susana Díaz
Rivera, que ha defensat la necessitat d ' "un canvi sensat i profund", ha revelat que "en els últims dies" la presidenta en funcions de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, li ha cridat per preguntar-seva "posició" sobre la seva investidura i que li va traslladar que també estava conversant amb el president del Govern, Mariano Rajoy, i amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

"Li vaig transmetre el mateix que el nostre candidat Joan Marín, que volem un pacte contra la corrupció que es compleixi i no que hi hagi aforats i privilegiats" com el diputat socialista Manuel Chaves, imputat davant del Tribunal Suprem en el cas dels ERO. També ha dit que el seu partit ha estat l'únic que no s'ha "aixecat de la taula" de negociacions i ha apuntat que Podem i el PP "haurien de baixar a la taula de la qual han fugit".

De la mateixa manera, ha insistit que Ciutadans serà "molt exigent" i no donarà "un xec en blanc" al PSOE, que "ha permès els ERO en els últims anys". "Vull i m'agradaria que comencés la legislatura a Andalusia per començar a treballar però no podem utilitzar una abstenció del nostre partit simplement perquè tot segueixi igual", ha indicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS