divendres, 20 de maig del 2016

EL CHOLLO DELS POLÍTICS, INDEMNITZACIÓ I ATUR PER 4 MESOS FENT EL GANDUL .







Els raquítics quatre mesos que ha durat aquesta legislatura tenen una conseqüència econòmica en els diputats novells. Per primera vegada en la història es quedaran sense dret a cobrar una de les indemnitzacions que tots els anteriors diputats sí que van poder sol·licitar, l'anomenada 'indemnització de transició'. Només una de les dues, això sí, a les que tenen dret.
L'atur de les seves senyories

Ens expliquem. En el reglament de les Cambres es recullen dues possibles indemnitzacions per un diputat quan deixa de ser-ho.
Una assimilable, d'alguna manera, a l'assegurança d'atur. S'anomena 'indemnització per cessament'. La cobren tots aquells diputats que han estat en el càrrec una "fracció superior a sis mesos".
En concret, com es pot veure a la pàgina del Congrés, es diu que "la indemnització serà l'equivalent d'una mensualitat de l'assignació constitucional per cada any de mandat parlamentari a les Corts Generals o fracció superior a sis mesos, i fins a un límit màxim de vint mensualitats ".
Els nous 'castigats' sense atur

Això vol dir que els nous, és a dir, per exemple, els diputats de Podem i Ciutadans, no tindran dret a percebre-ho. Aquesta indemnització, que sí que poden cobrar els que hagin estat en la legislatura anterior i que quedin a partir del 26J sense escó, per no haver estat inclosos en les llistes dels seus partits o per no resultar elegits, és de 2.813,87 euros mensuals.

Això sí, per cobrar aquesta quantitat, de nou val la similitud amb la desocupació, cal sol·licitar-lo i el cobrament d'aquesta indemnització és totalment incompatible amb qualsevol activitat remunerada.
54 dies per aguantar fins al 26J

Però aquesta no és l'única indemnització. Existeix també una altra, l'anomenada 'indemnització de transició' de la qual parlàvem al principi d'aquest article, i a la qual, aquesta sí, tenen dret tots els diputats i senadors d'aquesta legislatura, tot i que ha durat només quatre mesos.

Aquesta indemnització consisteix en el salari de 54 dies, i està pensada per cobrir el període que va des del dia de dissolució de les Cambres, és a dir, aquest dimecres, i el dia següent a la celebració de les pròximes generals. Aquests diners els cobraran els diputats en un sol pagament.

Això sí, com en el cas de la indemnització per cessament, els diputats i senadors han de sol·licitar aquest ajut econòmic, ia més, també és incompatible amb qualsevol altra activitat que els produeixi un ingrés. Inclòs, per exemple, el pagament de diners pels seus partits en l'exercici d'un càrrec, si més no mentre duri la campanya electoral.

A partir d'aquest dimecres, els diputats tenen 15 dies per sol·licitar aquesta 'indemnització de transició'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS