dimecres, 9 de març del 2016

Per administració irregular de les subvencions i en campanyes electorals. Fa tot just dos dies s'ha presentat una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció per "finançament il·legal" en la formació de Ciutadans liderada per Albert Rivera.






La 'Plataforma per les Garanties Constitucionals' es presenta com un col·lectiu d'afectats per "la falta de democràcia interna en el Partit Ciutadans. En un comunicat, sosté que hi ha" innombrables perjudicats que van decidir agrupar-se "per denunciar-ho, i això és el que han fet fa tot just dos dies: presentar una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció per suposada "finançament il·legal" en la formació liderada per Albert Rivera.

Segons el relat d'aquesta plataforma, la "Carta Ètica i Financera" del partit ordena, de facto, una administració irregular de les subvencions rebudes de les institucions en què Ciutadans ha anat obtenint representació. Denuncia que les directrius disposen que "les assignacions publiques als grups polítics dels Ajuntaments, Diputacions i parlaments autonòmics" queden en comptes bancaris controlades pel nivell central del partit, i no per les pròpies agrupacions com marca la llei.

Aporten aquest document financer per mostrar com s'avisa a tots els membres que "els ingressos que es puguin obtenir per als grups parlamentaris o municipals es dedicaran al pagament dels crèdits que el Partit hagués pogut contraure per fer front a les despeses de les seves respectives campanyes electorals ". ElBoletin.com s'ha posat en contacte amb el departament jurídic de Ciutadans sense que de moment el partit hagi aportat la seva versió.

Segons el parer de la plataforma, aquesta instrucció contradiu la Llei Orgànica de finançament dels partits polítics. La norma estableix que les subvencions s'han de dedicar a "atendre les despeses de funcionament" dels grups municipals i parlamentaris, i no per al "pagament de remuneracions de personal de qualsevol tipus al servei de la corporació oa l'adquisició de béns que puguin constituir actius fixos de caràcter patrimonial ".

Per tant, conclouen els denunciants, "difícilment tindria encaix legal" destinar aquestes assignacions al finançament d'un partit polític, "com estableix la Carta Ètica i Financera del partit Ciutadans". A més recorda que la llei "exigeix ​​a cada grup portar una comptabilitat de l'assignació" i que aquesta ha d'estar disponible per als interventors de cada corporació.

"El Tribunal de Comptes, quan ha tingut oportunitat de fiscalitzar aquests fons, ha estat meridianament clar, dins de les possibilitats que la legislació actual permet", sosté el col·lectiu de membres i exmembres del partit taronja. La principal basa de la plataforma passa per denunciar que en els comptes que cada agrupació local o autonòmica ha de crear per a rebre els seus corresponents subvencions, el partit obliga a mantenir com apoderats a dos noms de l'Executiva central: Carlos Quadrat Arroyo i Jose Manuel Villegas Pérez . Aquest últim nom és el del cap de gabinet d'Albert Rivera i vicesecretari general del partit.

No obstant això, la mateixa denúncia admet que hi ha poca jurisprudència sobre aquest tipus d'incompliment de la llei de partits, així com dels reglaments de cada ple o càmera a l'hora de fiscalitzar les subvencions dels grups polítics. Recentment, la Cambra de Comptes de Madrid recordava la insuficient justificació de les despeses dels grups a l'Assemblea regional entre 2011 i 2013. A la pràctica, els grups transferien part de les subvencions als comptes dels seus respectius partits, sense desglossament ni justificació de ser despeses pròpies del funcionament del grup, i no del partit.

La denúncia, presentada per Alberto Ganga, adjunta correus electrònics de la directiva explicant la manera de procedir per a la gestió dels comptes, la Carta Ètica i Financera i alguns resguards de creació de comptes bancaris de Ciutadans en diversos municipis en què, en efecte , apareixen com apoderats els membres de l'Executiva central de Ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS