diumenge, 13 de març del 2016

Camperol VALENCIÀ deixa en ridícul a una sala plena de polítics i empresaris (VERSIÓ COMPLETA).









Explosiu discurs extret de l'esmorzar informatiu 'Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània ', celebrat el 29 de setembre del 2015 a València, Espanya. Vicent Martí, pagès de l'horta valenciana, rep l'encàrrec d'obrir la trobada i presentar a Mónica Oltra, vicepresidenta del Govern de València. Davant d'una sala plena de polítics, banquers i grans empresaris, el pagès arrenca amb un discurs incendiari, fora de guió, en què repassa amb cruesa els punts més foscos del sistema econòmic vigent i llança dards acusadors contra tots els presents, membres de les elits del poder i responsables de les grans injustícies que pateix la societat. Durant la seva vibrant intervenció, aquest valent pagès manté tremolant en els seus seients als homes de les corbates i els maletins, que per una vegada reben una bona dosi de realitat en les portes de casa.



Entre altres assumptes, l'agricultor recrimina als executius que "fiquin seus collons i els seus ovaris en un despatx" en comptes de sortir al carrer i submergir-se en la dura realitat que viu la població. Acusa els mitjans de comunicació d'estar sempre al servei del poder i no donar veu a la gent humil. Assenyala els culpables de la destrucció del treball al camp: gegantines empreses alimentàries que ho han acaparat tot desplaçant al petit agricultor i al comerciant de barri. Critica l'opulència dels rics i adverteix que l'onada massiva d'immigració que experimenta actualment Europa, és conseqüència directa dels espolis realitzats pels governs occidentals i les grans empreses als països pobres, i que ha acabat provocant un "efecte retorn" o bumerang, colpejant a la cara als culpables de tanta misèria.



Vicent Martí acusa també als dos partits institucionals del règim espanyol (Partit Popular i Partit Socialista) de destruir la Punta, un barri d'alqueries i hortes del sud-est de València, demolit per crear la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València , actuació que el Tribunal Suprem va acabar declarant nul·la quan la destrucció ja era irreversible. Cita igualment les lluites veïnals per salvar el Cabanyal, emblemàtic barri de València que durant anys va estar amenaçat d'enderrocament per un pla urbanístic especulador que només beneficiava als mateixos corruptes de sempre. Al final, el pla de partició del barri va ser cancel·lat pel nou govern de concentració popular valencià, sorgit dels nous moviments socials que en 2015 han conquerit el poder en ajuntaments de tot Espanya, i dels quals Mónica Oltra, asseguda al costat del tenaç pagès que veiem al vídeo, és només una més de les seves molts representants.



Martí elogia l'ètica política d'Oltra, la seva humanitat i la seva implicació "amb el cor" en les tasques de govern, en contraposició amb la cobdícia i la ceguesa dels polítics tradicionals. El foc que brolla de la boca del pagès Martí ens recorda a tots que, al capdavall, encara és possible fer les coses d'una altra manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS