dilluns, 29 de febrer del 2016

Els iPads que rebran els diputats en els pròxims dies costen 760 euros per unitat. ¿Perquè Apple ?, d'un total de 13 empreses que es van presentar al concurs per proveir un dels lots o tots dos va ser la guanyadora.





























El lot de 490 tablets suma 372.000 euros en total
Els plecs estableixen que no podien ser tablets d'una altra marca
Inclouen una funda amb teclat i són, com a mínim, iPad Air 2
L'adjudicatària és Asseco, que va rebaixar més de 60.000 € el preu
El BOE recull avui la formalització del contracte de subministrament de tablets i ordinadors de sobretaula per al Congrés dels Diputats, que finalment costarà -en total- mica més de 827.000 euros. D'ells, 455.570 és el preu a pagar per renovar 699 ordinadors de sobretaula dels treballadors de la Cambra, i 372.032 el de les 490 tablets.

Així, cadascuna de les tablets costa 759,25 euros. Els diputats i alguns treballadors de la Cambra les rebran, si no ho han fet ja, en els pròxims dies, ja que el contracte es va formalitzar el passat 2 de febrer i l'empresa adjudicatària, Asseco, tenia 30 dies per procedir al repartiment des de llavors .

La licitació establia que les tablets han de ser, obligatòriament, Ipads d'Apple i no tauletes amb un altre sistema operatiu. A més, els requisits tècnics establerts en els plecs, que inclouen una mida mínima de 9,7 polzades, el sensor d'empremta dactilar, 64 GB d'emmagatzematge i connexió per WIFI i dades, ens porten a un model, encara que no es nom de forma específica en els plecs: l'iPad Air 2. en concret, la versió de 64 MB amb connexió per dades, que costa ara mateix a la botiga Apple 709 euros.

A més, el contractant ha d'incloure una funda amb teclat, valorada en altres 99,95 € en el cas que s'adquireixi la disponible a la mateixa botiga. Així, si el pack es comprés directament i de forma individual, sense atendre a descomptes per adquirir un gran nombre d'unitats, cadascuna de les tauletes costaria 808,95 euros. El seu preu de licitació, que finalment l'empresa adjudicatària ha rebaixat, era de 895,4 euros per unitat.

Per què Apple?

La necessitat d'adquisició de l'altre lot, el d'ordinadors de sobretaula, està justificat en els plecs: se substitueixen 699 ordinadors de més de vuit anys, en concret HP Pentium IV de 512 MB de RAM i 40 GB d'emmagatzematge. Random Centre d'Informàtica dels subministrarà a 652 euros la unitat. La justificació de les tauletes, en canvi, no raona la necessitat d'adquirir nous dispositius de manera explícita però sí l'obligatorietat que aquests siguin de marca Apple, ja que a l'hora de crear les aplicacions del Congrés per al treball dels diputats es decidir desenvolupar-les només sota el sistema operatiu iOs.

A més, argumenta que és l'única manera que siguin compatibles amb els smartphones de què disposen els senadors (a més de l'ADSL en els seus domicilis particulars) del contracte adjudicat aquest estiu a Telefónica. En aquesta ocasió, tot i que els plecs no deien en cap moment -com sí passa ara- que era obligatori que fossin iPhones, es deixava entreveure en els aclariments a preguntes dels licitadors, argumentant que havien de ser compatibles amb les aplicacions desenvolupades al Congrés , especialment pel que fa al sistema operatiu. Però, això sí, sense nomenar iOS de forma directa.

En total, 13 empreses es van presentar al concurs per proveir un dels lots o tots dos. Asseco i Random van ser les guanyadores per obtenir la puntuació més alta, que valorava el preu -en un 70% en el cas de les tablets i en un 60 en el dels ordinadors- i la qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS