dimecres, 6 de gener del 2016

És el que passa en una institució que es nega a modernitzar-se. Si un agent de la Guàrdia Civil lluita pels seus drets laborals i demanda més mitjans humans i materials per millorar el servei públic que ocupen de cara a la seguretat dels ciutadans, generalment surt escaldat i amb un expedient sota el braç. Però si un agent, 1 brigada de la Guàrdia Civil, a través de les xarxes socials es declara franquista, fatxa, misogin, antisemita, nega l'holocaust i "altres tantes aberracions", ja que se li ofereix "unes vacances pagades".











































Parlem, és clar, el tristament famós, Brigada Jarque.

Una situació intolerable que no ha dubtat a tornar a denunciar l'Associació Unificada de Guàrdies Civils, AUGC, que és la que compta amb més associats tant a Espanya com a la província de Cadis, on exerceix la seva tasca el Brigada Jarque.

Així, l'AUGC recorda que "ja fa sis mesos que va saltar a la llum pública les presumptes activitats del Brigada de la Guàrdia Civil que a través de la xarxa social Twitter s'havia autodeclarat orgullós fatxa, fent apologia, a més, del seu feixisme, xenofòbia , misogínia i altres tantes aberracions amb què el funcionari públic havia adornat la seva timeline des de la creació del seu compte ".

Però "tot i el majúscul de l'escàndol, a data d'avui, l'única actuació de la Guàrdia Civil envers el suposat autor de tan infames missatges, ha estat gratificar amb unes vacances pagades de tres mesos de durada". I és que "el susdit Brigada va estar separat cautelarment de la seva destinació durant els mesos de juliol, agost i setembre, cobrant íntegrament el seu sou, no sabem, si amb la intenció que deixant transcórrer el temps podria ser que s'oblidessin del cas o fins i tot que amb una mica de sort, li arribés la jubilació per edat, això sí, sense taca en el seu expedient. Amb aquesta mesura, es van assegurar que el Brigada Jarque, conegudíssim en el col·lectiu de guàrdies civils per haver fet la vida impossible a milers i milers d'alumnes a l'Acadèmia, després de tancar el seu compte a Twitter, s'ocultés dels focus el temps suficient perquè passés la tempesta mediàtica ".

Després de les "vacances pagades" com a càstig, el suboficial en qüestió continua en el seu lloc des del mes de setembre, sent "la mà dreta d'un capità que té entre els agents a les seves ordres, a 16 guàrdies civils donats de baixa per motius psicològics , el 90 per cent dels Llocs tancats per manca de personal, que actua amb arbitrarietat a l'hora de concedir comissions de servei, i que només en el seu àmbit territorial ha promogut, participat o impulsat fins a 21 expedients disciplinaris, aconseguint un inusual rècord al aconseguir augmentar les sancions a guàrdies civils en els tres últims anys un 6.000 per cent respecte als 10 anys anteriors ".

Des AUGC Cadis, que va denunciar els fets quan va saber de l'existència del perfil públic de suboficial, es temia que "existís el risc que la latent simpatia que la vella guàrdia manté sobre elements radicals del feixisme, fessin per entorpir, dificultar, o si més no encobrir, comportaments que a ells poguessin semblar fins i tot correctes, però que de totes totes, són intolerables en un funcionari públic, i que a més és agent de l'autoritat portador d'armes de foc ". Per aquesta raó a finals del mes de juliol, l'AUGC es va presentar davant el Jutjat d'Instrucció no 1 de la capital gaditana com a acusació particular.

En l'actualitat l'assumpte penal es troba a l'espera que es decideixi a qui correspon la competència. En qualsevol cas, el comportament de l'autor dels tuits, "de demostrar la seva responsabilitat, és ja de per si, incompatible amb la condició de guàrdia civil, per ser contrària als valors democràtics que tot militar ha de prestar sota jurament".

Per tant, L'AUGC demana a la Guàrdia Civil que actuï de manera "exemplaritzant contra comportaments d'aquest tipus, alhora que fem una crida d'atenció sobre l'agilitat i prestesa de la qual fa gala quan es tracta de sancionar els agents de ocupacions inferiors ".

L'AUGC defensa que, almenys mentre l'assumpte segueixi judicialitzat, "el principal encausat sigui apartat de les seves responsabilitats ja que no és admissible que romangui lligat a un dels graons del comandament impulsor de les recents sancions disciplinàries. La seva sola presència invalida la credibilitat de tota una institució que queda en entredit davant la possibilitat que aquesta persona estigui utilitzant la seva influència per actuar contra els membres de l'AUGC que el van denunciar ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS