dimarts, 12 de gener del 2016

El decret de cessament de Mas es salta el tradicional "agraint-li els serveis prestats". En els últims anys, tots els cessaments de presidents autonòmics, signats pel rei i el president del Govern, han comptat amb el seu "agraint-li els serveis prestats".







Totes les sortides dels presidents autonòmics, inclòs Matas, van comptar amb aquesta frase d'agraïment.

Es va eliminar en el cessament de Gustavo de Arístegui com a ambaixador
El BOE d'avui recull dos decrets que traslladen el resultat de la votació d'investidura de diumenge al Parlament de Catalunya: el de cessament d'Artur Mas i el de nomenament de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat. Mentre aquest últim no conté novetats respecte a nomenaments anteriors, el cessament de Mas inclou un petit matís: no inclou la tradicional afegitó en què s'agraeixen els serveis prestats a qui deixa el lloc.

La manca d'aquesta frase, que de forma tradicional s'ha inclòs en els cessaments de tots els alts càrrecs, també els presidents autonòmics, no és més que un gest simbòlic que no és rellevant, en absolut, en termes legals i de procediment. El Govern també la va obviar en el decret de cessament -després seva dimissió- de Gustavo de Arístegui com a ambaixador a l'Índia, després de ser acusat de cobrar comissions per intervenir davant empreses espanyoles a l'estranger.

En els últims anys, tots els cessaments de presidents autonòmics, signats pel rei i el president del Govern, han comptat amb el seu "agraint-li els serveis prestats". Així va passar amb José Antonio Griñán a Andalusia, Patxi López a Euskadi, María Dolores de Cospedal a Castella-la Manxa, Luisa Fernanda Rudi a Aragó o Alberto Fabra a la Comunitat Valenciana. A Catalunya, la van tenir els cessaments de Pujol, Montilla i Maragall. Fins Jaume Matas, expresident balear assegut aquests dies al banc dels acusats pel cas Nóos, va tenir el seu afegitó d'agraïment.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha dit aquest dilluns que encara no ha rebut cap notificació de la Zarzuela per comunicar al Rei la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.

En declaracions a TV3, Forcadell ha indicat que encara no havia rebut cap notificació per traslladar-se a Madrid i comunicar al senyor Felip la investidura de Puigdemont, però ha afegit que "es pot fer per carta" i, en tot cas, si no es portés a terme avui, no modificaria els següents passos, com la presa de possessió del nou president català, prevista per aquest dimarts.

"Si no ens poden rebre, per qualsevol motiu, es pot fer per carta", ha detallat Forcadell, a qui li és "igual" com comunicar al Rei la investidura de Puigdemont, si per escrit o presencialment, ja que aquest tràmit "no canvia res "dels temps previstos.

Així mateix, Forcadell ha insistit que la resolució aprovada el passat 9 de novembre i que donava el tret de sortida a una futura independència de Catalunya "continua vigent", i, en aquest sentit, el Parlament "complirà escrupolosament la legalitat vigent, l'espanyola , fins que hi hagi una legalitat catalana ".

Per Forcadell, l'actual legislatura "va començar fa tres mesos", quan es van celebrar les eleccions autonòmiques, tot i que, això sí, "els 18 mesos es compten a partir que hi hagi govern".

Igualment, l'expresidenta de l'ANC ha dit també que no entén que es pugui inhabilitar ningú "per complir un mandat democràtic", en referència a possibles noves inhabilitacions del nou govern.

A més, "el Parlament representa a tothom i s'ha d'exercir el dret de defensa".

Pel que fa a les negociacions del passat dissabte entre Junts pel Sí i la CUP i la investidura de Puigdemont, ha declarat que "s'han tancat algunes ferides i les cicatrius recorden el difícil que ha estat arribar fins aquí", unes cicatrius que són " un record i una autocrítica ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS