dijous, 3 de desembre del 2015

La guerra a Síria, a punt de convertir-se en "mundial" després implicar la Xina amb un portaavions i 1.000 infants de marina. Rússia assenyala que pot aplicar l'article 51 de Nacions Unides com fer els Estats Units per envair l'Afganistan després de l'11-S i es prepara per atacar objectius a l'Aràbia Saudita i Qatar, països que financen l'Estat Islàmic.







El diari, portaveu oficiós del Kremlin, avança que Rússia pot aplicar l'Article 51 de la Carta de Nacions Unides, que li atorga el dret a respondre amb mitjans militars, polítics i diplomàtics sobre la base de la legítima defensa. Rússia es considera "atacada" amb l'enderrocament de l'avió de passatgers procedent del Sinaí i, per tant, sosté el diari del Kremlin, respondrà.

Alhora, el diari moscovita transmet de la manera més directa possible el pensament de la Presidència russa: "A Qatar ia l'Aràbia Saudita es troben els que organitzen i patrocinen atacs terroristes", i des d'aquests països, "es controlen les activitats terroristes a Síria i l'Iraq ".

Precedent a Qatar

Recorda, així mateix, que al febrer de 2004 els serveis secrets russos van organitzar un atac contra la residència qatariana de Zelimjan Yandarbayev, en què va resultar mort el dirigent terrorista txetxè responsable de la invasió del Daguestan el 1999 per la Brigada Islàmica Internacional, finançada per l'Aràbia Saudita i Qatar.

"Totes les pistes condueixen a considerar que Qatar i Aràbia Saudita són responsables de l'acte terrorista sobre el Sinaí", subratlla "Pravda". I per no deixar dubtes de les intencions del Kremlin recorda que els Estats Units va utilitzar el mateix article 51 de Nacions Unides per iniciar la guerra de l'Afganistan atacant als talibans que considerava responsables dels atemptats de l'11-S. El missatge és clar i directe.

Ocupació de míssils creuer

La intervenció militar russa a Síria a petició del seu aliat el règim de Baixar al-Assad, en què el Kremlin ha utilitzat per primera vegada armes estratègiques -cosa que no va fer durant la guerra de l'Afganistan en els anys 80- "és un senyal clara destinada als països que donen suport al terrorisme ", assenyala" Pravda ".

El Kremlin no es limita a Síria, i estudia ampliar la intervenció militar als països que donen suport i financen els gihadistes.

Quatre vaixells de l'Armada russa van llançar el passat 7 d'octubre un total de 26 míssils de creuer "Kalibr" des del mar Caspi contra posicions de l'Estat Islàmic a Síria a més de 1.500 quilòmetres de distància.

Moscou no va a limitar-se al teatre d'operacions sirià i ha ordenat a l'Estat Major de les forces armades que estudiï ampliar les seves intervencions "als països que sostenen el terrorisme", anuncia el diari.

Mecenes islàmics


Encara que oficialment els governs saudita i qatariana no donen suport financerament a Daesh, totes les informacions manejades pels serveis d'intel·ligència àrabs, russos i occidentals, coincideixen a assenyalar diverses "institucions independents" i "mecenes islàmics" com la principal font de fons des de fa tres decennis dels moviments terroristes a l'Iraq, Síria, Iemen, Líbia i Sahel.

En aquest context d'acusacions contra Aràbia Saudita, el Govern saudita ha convidat els grups terroristes que operen a Síria a assistir a una reunió a Riad per crear un front comú amb capacitat de negociar amb el Govern del president Bashar al-Assad, segons anuncia l'agència de notícies dels emirats 24.

La cimera de grups jihadistes se celebrarà a la capital saudita els dies 13 i 14 de desembre. Segons Ahmad Ramadà, 1; membre de l'opositora Coalició Nacional Síria, Riad; ha demanat a tots els grups terroristes convidats a enviar almenys un representant a la reunió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS