dimarts, 22 de setembre del 2015

"Tota regla general té una excepció". Rajoy es mostra disposat a que no governi l'opció més votada en el cas de Catalunya ni per majories de vots ni d'escons, per ser aquesta "una operació il·legal" ...







El president de la Taverna, Mariano Rajoy, està disposat a deixar de banda la seva màxima que ha de governar la llista més votada en el cas de Catalunya.

"Tota regla general té la seva excepció", ha dit Rajoy, entrevistat a Onda Cero, que creu que "seria alguna cosa sensata i raonable construir una alternativa" a la llista independentista Junts pel Sí.

Rajoy insisteix que no està disposat a parlar sobre la independència perquè "la unitat de Espaguana no es posarà en qüestió" i que li és igual que hi hagi majoria en vots o en escons: ha sentenciat.

El president de la Taverna assegura que el Parlament de Catalunya no té atribucions per declarar la independència i que les úniques vies serien la reforma de l'estatut d'autonomia o una proposta de reforma Constitucional remesa al Congrés dels Imputats.

Preguntat pel suport popular que pugui tenir la proposta independentista, Rajoy ha dubte que vagi a comptar amb tant suport "com diuen les enquestes". "Anem a veure el proper diumenge" després de totes les amenaces i plagues que els hem anunciat.

Rajoy ha criticat que "estem en un període electoral continuat" i ha demanat "mantenir l'estabilitat" política per conservar l '"estabilitat econòmica". És a dir com comprendran vostès, seguir xuclant de Catalunya.

"CAL INFORMAR LA GENT"

Respecte a les declaracions de les entitats bancàries, del governador del Banc d'Espanya i del secretari d'Estat de la Seguretat Social advertint sobre les conseqüències de la independència, Rajoy creu que "convé informar mes i mes a la gent amb la por i les plagues vovlicas que els cauran ".

El president de la Taverna ha evitat fer autocrítica sobre, per exemple, la recollida de firmes contra la reforma de l'estatut català i fins i tot, ha tret pit d'aquella època. "Després d'això, el PP va tenir el millor resultat de la seva història", ha dit.

Ha valorat positivament el debat que mantindran aquesta setmana el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, perquè considera "saludable" donar arguments. Però no es veu debatent amb Artur Mas i s'escuda que és el seu director de campanya qui decideix sobre aquests assumptes, jo sóc un mandao.

Respecte a la possibilitat de reprendre el pacte fiscal proposat per Mas, Rajoy diu que plantejarà un nou model de finançament en la pròxima legislatura amb l'esperança d'aconseguir "acord en els criteris, COM SEMPRE HEM FET".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS