dissabte, 26 de setembre del 2015

MARCA ESPANYA. La corrupció torna a esquitxar el Govern del PP. Interior manipulo el recompte de vots en les europees i municipals. La trama corrupta desarticulada en el si del Ministeri de l'Interior havia manegat l'adjudicació dels contractes per al recompte de les eleccions europees de 2014 i les municipals i autonòmiques del passat mes de maig. La xarxa per manipular també, el concurs per a la gestió de les dades de les eleccions generals que se celebraran aquest proper desembre.







Així consta en l'informe remès a la Fiscalia General de l'Estat pels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que han realitzat la investigació interna que ha permès avortar els plans de la xarxa per manipular també el concurs per a la gestió de les dades de les eleccions generals que se celebraran aquest proper desembre.

Segons consta en el document, els responsables de les indagacions han determinat que almenys un dels tres funcionaris presumptament involucrats en la trama revelada hauria maniobrat per alterar els plecs de condicions de les licitacions de les europees i les municipals per afavorir a una empresa, Base 100 SA, en la qual treballa un familiar de primer grau i en la qual ell mateix podria tenir interessos comercials.

El funcionari en qüestió respon a les inicials LFPG i fins al maig passat exercia com a vocal assessor de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) a la Subdirecció General de Política Interior i Processos Electorals del Ministeri, un càrrec que li permetia influir en la redacció dels plecs i orientar la selecció de les companyies candidates.

Però els investigadors de la Inspecció de Personal i Serveis de Seguretat de la Secretaria d'Estat de Seguretat que han realitzat la informació reservada han descobert que la trama sí que hauria aconseguit el seu propòsit en comicis anteriors, segons han confirmat fonts pròximes al cas. La Fiscalia també està al corrent d'aquestes altres irregularitats.

Els investigadors sospiten que l'únic motiu de la divisió del concurs era facilitar que una empresa amb prou feines 25 treballadors com Base 100 tingués opcions d'arrabassar part del negoci a gegants tecnològics com Indra. I els agents disposen d'indicis per sostenir aquesta acusació.

La revisió d'aquest procés ha revelat que el principal implicat en la trama, LFPG, va participar en els treballs preparatoris de redacció dels plecs, així com en la formalització i l'execució dels contractes i en la pròpia valoració de les diferents ofertes que finalment es van presentar.
Subcontractacions irregulars.

La trama també hauria intervingut en el concurs per al recompte de les eleccions municipals i autonòmiques del maig passat, en què es van registrar greus incidències tècniques després del tancament dels col·legis electorals.

Pel que fa a aquest procés d'adjudicació, els investigadors de la Inspecció de la Secretaria d'Estat de Seguretat han detectat que novament es van dividir en lots els diferents processos tecnològics que havien d'intervenir en el recompte, sense valorar els problemes de coordinació que comportava aquesta decisió i sense que s'hagi demostrat que servís per reduir el cost total.

 El procés d'escrutini va ser adjudicat una altra vegada a Indra per 15,7 milions d'euros però, a diferència d'en les anteriors municipals, no es va incloure en els plecs l'obligació de comptabilitzar la configuració de les diferents diputacions provincials. El buit va haver de ser cobert de forma improvisada la mateixa nit del 24 de maig, provocant importants retards en la publicació dels resultats.
Aliats en els concursos i El major 'pelotazo'.

La trama pretenia repetir el frau en les generals de desembre però, segons fonts pròximes al cas, el seu objectiu en aquesta nova licitació era endur-se la part més suculenta de les que estaven en joc, la de l'escrutini, que suma 9 milions d'euros. No obstant això, els tripijocs va ser detectat abans que fos perpetrat.
Com va informar El Confidencial, la Fiscalia té en el seu poder des del passat mes de juliol les principals conclusions de la informació reservada que va encarregar el Ministeri de l'Interior després de descobrir que s'havia produït una fuita d'informació privilegiada i que els tres funcionaris implicats en les irregularitats podrien haver manipulat altres licitacions, una sospita que ja ha pogut ser acreditada. El Ministeri Públic haurà de valorar ara si els fets són constitutius de responsabilitats penals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS