dilluns, 13 de juliol del 2015

RAJOY (El Govern) indulta Juan Manuel Chaves Daporta, un constructor que, el 2010, va tancar al seu despatx, va agredir i amenaçar de mort a l'arquitecta municipal del municipi d'Illa d'Arousa, a Galícia, va ser condemnat per detenció il·legal, atemptat i lesions.







La sentència, de febrer de 2012, va condemnar per un delicte de detenció il·legal (tres anys de presó), un altre d'atemptat (un any més) i una falta de lesions (180 euros de multa). El Consell de Ministres va decidir divendres passat commutar la pena de tres anys de presó per detenció il·legal per una altra d'un any i 1.460 euros de multa. Així, en no arribar als dos anys en total, el jutge podria declarar que no és necessari el seu ingrés a la presó.

El 22 març de 2010, Chaves Daporta irrompre al despatx de l'arquitecta municipal, va tancar la porta amb clau i "amb ànim de desprestigiar el principi d'autoritat i de menyscabar la seva integritat física, la va aixecar, la va sacsejar, la va empènyer contra el mobiliari allí existent i li va donar un cop a la part de darrere de l'espatlla, alhora que li deia que la mataria a ella ia la seva filla, que era una filla de puta i que si no estigués tancada la finestra, la tirava per ella ". Després de mitja hora d'agressions i amenaces, un representant de la policia local va intentar frenar al constructor. Sense èxit. Una hora després, quan va arribar al lloc la Guàrdia Civil, va obrir la porta del despatx, com narra la sentència de l'Audiència Provincial de Pontevedra, que va rebutjar el recurs d'apel·lació de Chaves Daporta.

Segons va argumentar el propi constructor durant el judici, la causa de la seva agressió va ser la venda frustrada d'un pis. Així, va narrar (segons la seva versió) que l'arquitecta havia advertit als compradors sobre la infracció que pesava sobre el pis i els va aconsellar que millor compressin un altre. Així, ha demanat en el seu recurs que se li aplicaran atenuants d'arravatament i obcecació, una cosa que l'Audiència de Pontevedra va rebutjar perquè l'assalt al despatx de l'arquitecta va ser hores després que es cancel·lés la venda i la seva reacció no és proporcional amb aquest fet. Així, la sentència considera que l'únic que va fer l'arquitecta va ser "informar un particular, en l'exercici de la seva funció, sobre la situació regular o irregular d'un immoble des del punt de vista administratiu".

Tampoc accepta incloure el delicte de detenció il·legal en el d'atemptat ni admetre que va tancar la porta "per por", ja que, entre altres raons, recorda que durant l'hora que va durar la tancada, hi havia agents de la policia local a l'exterior, als quals el constructor va ignorar.

Després de la denúncia dels fets, el constructor es va defensar atacant: acusar a l'ajuntament de defensar "promotors afins".

El BOE d'avui recull sis indults aprovats en el Consell de Ministres del passat divendres. Un d'ells va ser condemnat per un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat, un altre per robatori amb força, un altre per estafa, un altre per contraban i els altres dos (aquí i aquí) per delictes contra la salut pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS