dijous, 18 de desembre del 2014

La campanya internacional iniciada per Artur Mas no ha passat desapercebuda al ministeri d'Afers Exteriors, que està al corrent de les conferències realitzades a Itàlia per l'oficina diplomàtica de la Generalitat i els quatre passos del full de ruta d'Artur Mas cap a la independència de Catalunya: 1) Eleccions plebiscitàries. 2) El Parlament proclamarà l'inici del procés. 3) Comunicació a l'Estat espanyol. 4) Presentació als governs estrangers.






Artur Mas ja té traçada un full de ruta per donar continuïtat a la seva intenció de fer de Catalunya un estat Independent   El president, a més, ha decidit difondre el seu pla als diplomàtics europeus. Per a això, va enviar a Roma al president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, que va explicar els passos que donarà la Generalitat per aconseguir la independència de Catalunya.

Artur Mas va enviar a principis de desembre a Carles Vives Pi-Sunyer, president de l'esmentat Consell Assessor per a la Transició Nacional, amb l'objectiu de vendre, per primera vegada en un país europeu, el seu pla per convertir Catalunya en un Estat independent d'Espanya .

El jurista, que ja va treballar per a la Generalitat en l'elaboració de l'Estatut de 2006, va aconseguir reunir a la Universitat de Roma a experts constitucionalistes i politòlegs, que van escoltar atentament els plans que Artur Mas encara no ha fet públics a Catalunya. L'objectiu d'aquest full de ruta, segons va afirmar el propi Pi-Sunyer, és aconseguir el reconeixement internacional a la independència.

Els quatre passos que planeja Artur Mas
Per assolir aquest objectiu, la Generalitat ja té previstos quatre passes que el mateix president del Consell Assessor per a la Transició Nacional va explicar a Roma. Són els següents:

--Convocatoria D'eleccions plebiscitàries. A través d'una llista en la qual estiguin representants de la societat civil catalana. El programa polític es basarà en la independència de Catalunya. Pi-Sunyer no va aclarir si Esquerra Republicana estaria inclosa en aquesta candidatura.

--Proclamació Solemne al Parlament. Si aquests comicis són guanyats per la llista independentista, es procedirà a la proclamació, al Parlament de Catalunya, de l'inici del procés constituent per crear un estat català independent.

--Negociacións Amb el Govern d'Espanya. Un cop aprovada aquesta proclamació a la Cambra, s'iniciaran les converses amb "l'estat espanyol" perquè reconegui la independència de Catalunya. També es negociarà amb les institucions europees.

--Presentació Internacional. Un cop superades aquestes etapes, es comunicarà el ratificat al Parlament a tots els governs internacionals.

Exteriors està al corrent
La campanya internacional iniciada per Artur Mas no ha passat desapercebuda al ministeri d'Afers Exteriors, que està al corrent de les conferències realitzades a Itàlia per l'oficina diplomàtica de la Generalitat.

Per aquest motiu, el departament que dirigeix José Manuel García-Margallo ja ha pres cartes en l'assumpte. El Ministeri ha iniciat una ofensiva diplomàtica per desactivar el pla d'Artur Mas d'obrir noves ambaixades catalanes i difondre a nivell europeu la impossibilitat de la independència de Catalunya.

Per a això, Exteriors ha donat ordre a tots els ambaixadors de difondre informes contra el procés sobiranista i escriure articles d'opinió en els mitjans de comunicació locals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS