dilluns, 24 de novembre del 2014

ESPANYA VA BÉ Tres de cada deu treballadors espanyols percep un sou mensual que se situa per sota del Salari Mínim Interprofessional i més de la meitat no arriben als mil euros al mes en les seves nòmines.







L'agència Tributària ha parlat. No es tracta d'organitzacions cristianes radicals com Càritas o plataformes d'extrema esquerra bolivariana. Són les dades de la severa i seriosa Agència Tributària espanyola. Tres de cada deu treballadors espanyols percep un sou mensual que se situa per sota del Salari Mínim Interprofessional. Més de la meitat dels assalariats espanyols no arriben als mil euros al mes en les seves nòmines. Pel que sembla, Espanya i els seus salaris segueixen sent diferents.

La propera vegada que algú li digui que a Espanya no som competitius, la gent cobra per no treballar i resulta imprescindible executar amb urgència una devaluació interna, agraesqui el consell però expliqui que ja ho hem fet i no ha funcionat. O millor dit. No ha funcionat per a vostè, ni per a mi, però Amancio Ortega o Ana Patricia Botín són avui molt més rics que ahir.

L'FMI, l'OCDE i fins a la Comissió Europea segueixen insistint que els salaris han de baixar encara més a Espanya, tot i l'evidència que si així ho fan acabarem treballant gratis. Només caben tres explicacions per a tanta ceguesa. La primera és la ignorància. O no saben d'economia, o no coneixen aquestes dades de l'Agència Tributària. És impossible que pugui recuperar una economia on la majoria no pot consumir. Això ho sabem tots. Ells i nosaltres.

La segona pot ser que quan parlen de baixar encara més els sous es refereixin als salaris dels alts executius i consellers de les empreses de l'IBEX 35, que no han deixat de pujar ni un sol any durant la crisi, a una taxa de creixement mitjana del 5%. No em preguntin per què, però no em sembla probable. Els llops només s'ataquen entre si quan els cega la fam i ni en l'IBEX ni a l'OCDE o ni l'FMI sembla que passin molta necessitat o tinguin problemes per arribar a final de mes.

La tercera pot ser que totes aquestes institucions es trobin colonitzades per polítics i buròcrates que, lluny de treballar perquè compleixin el seu paper d'organismes tècnics creats per assegurar informació veraç i objectiva, en realitat es dediquen a fer política, a promoure una ideologia neoliberal i sectària ia tractar de funcionar com una mena de governs mundials a qui ningú ha triat i que no han de respondre a ningú. Tampoc em preguntin per què, però em dóna que aquesta explicació seria la bona. És un pressentiment que tinc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS