dimarts, 18 de novembre del 2014

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha donat instruccions a la Fiscalia Superior de Catalunya per a presentar querella pel procés participatiu del 9N, però el fiscal superior català, José María Romero de Tejada, s'ha oposat "al no considerar procedent ".







Els fiscals del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tenen dubtes de la viabilitat del contingut i abast de la querella remesa per la Fiscalia General de l'Estat per les possibles responsabilitats penals dels membres del Govern per la seva implicació en el 9-N.

Per aquest motiu, i davant aquesta discrepància interna, Torres-Dulce ha convocat per a dimecres una junta de fiscals de sala per tal d'avalar la seva decisió de presentar la querella contra els responsables polítics de la consulta, que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional en dues ocasions.

Segons un comunicat oficial del Ministeri Públic, "el fiscal general de l'Estat considera que ha de formular querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i així ho ha ordenat avui", però "el fiscal superior, José María Romero de Tejada, no ho considera procedent i així ho ha comunicat a última hora de la tarda d'avui "a Torres-Dulce.

Romero de Tejada va convocar divendres passat a la Junta de Fiscals de la Fiscalia Superior de Catalunya i la majoria dels seus membres es van mostrar contraris a la presentació de la querella perquè considera que no hi ha basa jurídica per a això.

A la vista de l'oposició de la Fiscalia catalana per a la presentació de la querella, i de la decisió adoptada en el mateix sentit pel seu màxim responsable, Torres-Dulce ha convocat la Junta de Fiscals de Sala en aplicació de l'article 27 de l'Estatut Fiscal , que estableix el tràmit del Ministeri Públic quan hi ha discrepància internes.

Els fiscals catalans sempre s'han mostrat contraris a la presentació de la querella del 9N des que l'endemà del procés la Fiscalia General de l'Estat els va remetre l'esborrany que havia elaborat per a la presentació de la querella de forma immediata.

A causa de la discrepància tant amb el contingut de la querella com contra les autoritats contra les quals anava dirigida, la Fiscalia Superior de Catalunya va reclamar una reunió a Madrid per parlar l'assumpte.

La decisió del fiscal superior català suposa el segon cop que Torres-Dulce rep des de la Fiscalia de Catalunya en poc més d'un any.

José María Romero de Tejada va ser proposat per al càrrec pel fiscal general al juliol de 2013 per substituir Martin Rodríguez Sol, que va dimitir uns mesos abans després d'una polèmica per unes declaracions al voltant del procés sobiranista català.

Romero de Tejada era precisament tinent fiscal amb Rodríguez Sol.

Rodríguez Sol es va veure forçat a dimitir el 5 de març de l'any passat després que la Fiscalia General li obrís un expedient per rellevar-lo després d'haver defensat en una entrevista la legitimitat d'una consulta al poble català, dins d'un marc legal.

Torres-Dulce va assegurar llavors que les declaracions del fiscal en cap de Catalunya Martín Rodríguez Sol sobre el procés sobiranista no van ser només la causa de la seva remoció, sinó que en l'anàlisi d'un any d'exercici es va constatar que va comprometre la seva imparcialitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS